2 GHz-es DDR3-as memóriacsomag Corsair módra

A Corsair mérnökei nem viccelnek, ha ütős háromcsatornás memóriacsomagról van szó. A vállalat nem kevesebb, mint három új terméket mutatott be, amelyek mind-mind háromcsatornás kivitelben érkeznek. Az újdonságok a Dominator GT családban kapnak helyet, a modulok magas órajelükkel, különleges hűtésükkel és nem utolsó sorban rendkívül borsos árcéduláikkal próbálnak feltűnést kelteni.

2 GHz-es DDR3-as memóriacsomag Corsair módra

A Corsair mérnökei nem viccelnek, ha ütős, háromcsatornás memóriacsomagról van szó. A vállalat nem kevesebb, mint három új terméket mutatott be, amelyek mind-mind háromcsatornás kivitelben érkeznek. Az újdonságok a Dominator GT családban kapnak helyet, a modulok magas órajelükkel, különleges hűtésükkel és nem utolsó sorban rendkívül borsos árcéduláikkal próbálnak feltűnést kelteni.

Az első termék egy 6 GB-os Dominator GT csomag, amelyben három darab 2 GB-os memóriamodul foglal helyet. A modulok 1866 MHz-es órajelen üzemelnek, ehhez 1,65V-os feszültséget és igen jó, CL7-8-7-20-as időzítéseket használnak. A másik két jövevény tulajdonképpen egyaránt 2000 MHz-es órajelen üzemel, a különbség a két csomag között mindössze az, hogy az egyikben összesen 3 GB (3 x 1 GB) memória lapul, míg a másik már 6 GB-nyi (3 x 2 GB) memória modult tartalmaz. Az ramok a 2 GHz-es órajel mellett minden tekintetben egyforma specifikációkkal bírnak, azaz 7-8-7-20-as időzítések használata mellett 1,65V-os feszültség alkalmazásával működnek stabilan. A Corsair közleményében külön kiemeli, hogy a 2 GHz-es órajellel érkező memória különlegességek csak nagyon limitált példányszámban érhetőek el, ugyanis válogatott, kézzel tesztelt és tuningolt modulokról van szó.

A gyártó természetesen a hűtéssel sem spórolt az új jövevények esetében. Mindhárom Dominator GT csomag tagjain Dominator GT feliratú alumínium hűtőbordák helyezkednek el, amelyeknek tetejére speciális vízhűtő blokk, léghűtés (tartozék mindhárom termékhez) vagy akár speciális kivitelben készülő TEC (termoelektromos hűtés) modul is helyezhető.

A gyártó 1866 MHz-en ketyegő 6 GB-os memóriacsomagja 480 dollárba kerül, míg a szintén 6 GB-os, de már 2000 MHz-en üzemelő memória trióért 580 dollárt, a 3 GB-os 2000 MHz-es modul csomagért pedig 300 dollárt kérnek el. A termékek a Corsair webshopjában már megtalálhatóak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward