2 GHz-es Atom processzort készít az Intel

Az Intel Atom processzorai rendkívül népszerűek az olcsó asztali- és mobil konfigurációkban: az asztali környezetben még igazából nem hódítanak a termékek, ám a netbookok esetében a konfigurációk jelentős részében találkozhatunk Atom CPU-val. Az elemzők állításai szerint a jövőben az olcsó asztali gépek, azaz a nettopok több, mint felében lesznek jelen az Intel Atomjai. Nem szabad azonban elfelejteni azt sem, hogy a piacon a VIA és az ARM is próbálkozik, ami idővel valamelyest ronthatja az Intel poaci esélyeit, már ha elég népszerűek lesznek a felsorolt gyártók termékei.

2 GHz-es Atom processzort készít az Intel

Az Intel Atom processzorai rendkívül népszerűek az olcsó asztali- és mobil konfigurációkban. Az elemzők állításai szerint a jövőben az olcsó asztali gépek, azaz a nettopok több, mint felében lesznek jelen az Intel Atomjai. Nem szabad azonban elfelejteni azt sem, hogy a piacon a VIA és az ARM is próbálkozik, ami idővel valamelyest ronthatja az Intel részesedését a szegmensben, már ha elég népszerűek lesznek a felsorolt gyártók termékei.

Visszatérve az újdonsághoz, az Intel műhelyében javában készül az új 45 nm-es csíkszélességű, alacsony fogyasztás mellett üzemelő Atom processzor, amely Z550-es típusjelzéssel és immáron 2 GHz-es órajellel fog büszkélkedni. A terméket a tervek szerint jövő hónaptól kezdve forgalmazza majd a gyártó, a processzor 512 KB másodszintű gyorsítótárral és 533 MHz-es FSB-vel üzemel és mindössze 2,4 W-ot fogyaszt csak úgy, mint az 1,86 GHz-en ketyegő Z540-es.

Az Atom Z550-es hivatalos ára egyelőre nem ismert, de könnyen lehet, hogy a terméket 135 dollár körüli áron adja majd a vállalat, ezzel pedig a jelenlegi modellek, azaz a Z540-es és Z530-as processzorok árai minden bizonnyal csökkenni fognak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward