2,1 milliárd dolláros segítség az Elpida-nak

2,1 milliárd dolláros segítség az Elpida-nak

Az Elpida nagy névnek számít a memóriapiacon: a japán székhellyel rendelkező óriásvállalat a világ harmadik számú memóriagyártója. A cég manapság rendkívül rossz helyzetben van, ugyanis a gazdasági válság természetesen erre a szegmensre is keményen rányomja bélyegét. A baj nagyságát jól jellemzi az a tény, hogy a japán banki szektor legnagyobb szereplői hatalmas összegű gyorskölcsönnel próbálnak segíteni a cégen, amely a japán gazdaság szempontjából nagy jelentőséggel bír.

A Japán Fejlesztési Bank (DBJ – Development Bank of Japan), amely mögött maga a japán állam áll, hamarosan Elpida részvényeket vásárol, de a vezetés már egy 30 milliárd jenes programot is elfogadott, amely a cég megmentésére irányul. A DBJ saját maga egy 10 milliárd jent, míg a Japán Nemzetközi Együttműködési Bank 20-30 milliárd jenes gyorssegélyt fog felkínálni.

Japán három legnagyobb bankja további 100 milliárd jenes kölcsönt ad az Elpida számára, de egyéb támogatásokkal is próbálják majd talpra állítani az céget. A felsorolt összegek összességében átszámítva 2,1 milliárd amerikai dolláros gyorssegélyt jelentenek, amelyek remélhetőleg gyors orvosságot nyújtanak majd a vállalat pénzügyi problémáira. Az Elpida példáját több cég is követheti majd a jövőben, akik többek között állami segítséggel próbálják túlélni a gazdasági válság igen-igen kemény időszakát.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward