15 új mobil Intel processzor jön májusban

15 új mobil Intel processzor jön májusban

Az Intel a CES (Consumer Electronics Show) alkalmával hivatalosan is bemutatta az első negyedéves processzor útitervét, amelyben a 45 nm-es processzorok várható megjelenésének időpontjai találhatóak. Az útitervben 5 darab mobil processzor szerepelt, amelyek a Santa Rosa platform frissítéseként jelennek meg a hónap folyamán.

A hírek szerint ezzel még nincs vége az új mobil processzorok áradatának, ugyanis az Intel tervei között további 15 darab mobil processzor piacra dobása szerepel, ezek az egységek várhatóan májusban látják meg a napvilágot. Az új processzorok a Montevina platformmal karöltve jelennek majd meg, a kínálatban SFF és hagyományos formátumú processzorok egyaránt fellelhetőek lesznek. A hagyományos, 35mm-es tokozással ellátott chipek főként a Dell és a HP noteszgépeiben jelennek majd meg, de emellett további gyártók kínálatában is jelen lesznek:

Mind a 7 chip 1066 MHz-es FSB-vel fog rendelkezni, így ezek az egységek gyorsabbak lesznek, mint a 800 MHz-es FSB-n üzemelő Core 2 Duo chipek.

Az információk szerint a táblázatban szereplő 7 chip mellett további 8 fog megjelenni, amelyek viszont már 25mm-es tokozással rendelkeznek, így főként SFF (small form factor), azaz kisméretű gépekben kaphatnak helyet.

Az előzetes értesülések szerint a kis chipek órajele 1,2 GHz-től 2,4 GHz-ig fog terjedni, fogyasztásuk 10 és 25W közé tehető, míg FSB-jük 800 MHz-es vagy 1066 MHz-es lesz modelltől függően.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward