15 portot kapott a Club3d USB-C csatlakozós dokkolója

És ezek között nem kevesebb, mint 5 videó kimenet is jelen van, amelyek közül egyszerre akár hármat is használhatunk 4K-s kijelzők meghajtására.

15 portot kapott a Club3d USB-C csatlakozós dokkolója

A Club3D egy érdekes dokkolót mutatott be, ami rengeteg hasznos portot kínál az adott konfiguráció számára – extraként rögtön 5 videó kimenet is helyet kapott rajta. a CSV-1562-es típusjelzéssel ellátott termék egy USB 3.1 Gen1 típusú, azaz 5 Gbps-os adatátviteli sávszélességgel rendelkező kapcsolatot használ, az adott rendszerhez pedig USB-C porton keresztül csatlakozik.

Galéria megnyitásaA lapos kis dobozka összesen öt darab USB 3.1 Gen1 Type-A, illetve egy USB 3.1 Gen1 Type-C porttal rendelkezik, de ezzel együtt Gigabites Ethernet csatlakozó, két darab HDMI 2.0-s és három darab DisplayPort 1.2-es videó kimenet, valamint egy fejhallgató bemenet és egy mikrofon bemenet is jelen van rajta. A beépített tápegységgel rendelkező dokkoló akár 60 W-os teljesítménnyel is képes tölteni a hozzá kapcsolódó noteszgépet.

Galéria megnyitásaA videó kimeneteket USB alapú DisplayLink vezérlő kezeli, egyszerre pedig akár három darab 4K-s kijelzőt is ki tud szolgálni, igaz, ezek közül csak kettő működik majd 60 Hz-es képfrissítési rátával, a harmadiknál azonban be kell érnünk 30 Hz-cel. Alternatív módon két DisplayPort videó kimeneten keresztül akár egy 60 Hz-es 5K-s monitort is használhatunk, ha szükséges.

A funkció használatához  persze megfelelő virtuális videokártya driver és szoftver szükséges, ugyanis a virtuális framebuffer tartalmát tömöríti és a DisplayLink vezérlőnek küldi a rendszer, majd az a Hardware Rendering Engine segítségével ismét videó jeleket készít belőle. A folyamatnak tehát vannak követelményei és erőforrás-igénye is.

A különleges USB-C dokkoló nem éppen olcsó, hiszen 250 dollár körüli áron kerül majd forgalomba, viszont nincs is igazán olyan alternatíva a piacon, amellyel szintén lehetőség lenne 2 vagy 3 darab 4K-s monitor meghajtására a fentebb említett feltételek mellett.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap