12 magos Opteronok Socket G34 foglalattal

Az AMD szerver processzorokat tartalmazó útitervén már feltűntek az első 12 maggal rendelkező Opteron processzorok, amelyek a Maranello platformban kapnak helyet, és amelyek egy új processzorfoglalat segítségével kapcsolódnak a rendszerhez. Az új, Socket G34-es kódnévvel ellátott foglalat műszaki rajzai már megtekinthetőek, a források szerint a foglalat összesen 1974 tüskéből áll, legalábbis állításuk ennyit számoltak a nagyon ráérő kollégák.

12 magos Opteronok Socket G34 foglalattal

Az AMD szerver processzorokat tartalmazó utitervén már feltűntek az első 12 maggal rendelkező Opteron processzorok, amelyek a Maranello platformban kapnak helyet, és amelyek egy új processzorfoglalat segítségével kapcsolódnak a rendszerhez. Az új, Socket G34-es kódnévvel ellátott foglalat műszaki rajzai már megtekinthetőek, a források szerint a foglalat összesen 1974 tüskéből áll, legalábbis állításuk ennyit számoltak a nagyon ráérő kollégák.

Az 1974 darab lábból álló foglalat a számítások szerint 64%-os növekedést jelent a Socket F tokozáshoz képest, amely "csak" 1207 tüskéből állt , ez utóbbit a jelenlegi Opteronok esetében alkalmazza a gyártó. Érdekes módon a G34-es Socket sokkal magasabbnak tűnik, mint amennyire széles, talán azért, mert a processzorgyártó két darab hat maggal rendelkező modulból építi fel a 12 magos újdonságokat.

A Maranello platform a jelenlegi útitervek szerint majd csak valamikor 2010. folyamán jelenik meg. A platform DDR3-as memóriatámogatással, és négy utas HyperTranport 3.0-s technológiával érkezik. Az újdonságba illő processzorok között jelen lesznek a Magny Cours modellek, amelyek 12 maggal bírnak, valamint a Sao Paolo kódnévvel ellátott egységek is, ez utóbbiak már csak fele annyi, azaz hat maggal rendelkeznek. Közös a processzorokban, hogy mindketten 45 nm-es csíkszélességgel fognak készülni. Az AMD a jelenlegi szerver platformjához is tervez új Opteronokat, ezek az egységek hat maggal lesznek ellátva, és valamikor a következő év második felében érkeznek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward