10 százalék feletti Bing részesedés az USA-ban

A Microsoft már egy ideje jelen van az internetes keresők piacán. A cég legfrissebb megoldása, amely Bing néven vált ismertté a nagyközönség előtt, ha lassan is, de biztosan növeli piaci részesedését: a keresőt egyre többen használják, így az Amerikai Egyesült Államokban már 10% feletti részesedéssel van jelen a fent említett szegmensben.

10 százalék feletti Bing részesedés az USA-ban

A Microsoft már egy ideje jelen van az internetes keresők piacán. A cég legfrissebb megoldása, amely Bing néven vált ismertté a nagyközönség előtt, ha lassan is, de biztosan növeli piaci részesedését: a kereső az Amerikai Egyesült Államokban már 10% feletti részesedéssel rendelkezik.

Az augusztusi eredmények igen-igen bíztatóak, már csak azért is, mert a korábbi előrejelzések erre az időszakra még csak 8% körüli részesedést jósoltak a Bing-nek, ám ezt, vagyis a StatCounter előrejelzését sikerült felülmúlnia a keresőnek. A Bing június folyamán debütált, majd nagyjából 22,1%-os növekedést produkált a július és augusztus közötti időszakban, ami nem kis teljesítmény. A kereső már a Yahoo mögött lohol, amelynek 16%-os piaci részesedése volt augusztus folyamán, míg a legnagyobb és legnépszerűbb internetes kereső, a Google 64,6%-os részt tudhatott magáénak a piac képzeletbeli tortájából. A Bing részesedésének alakulásában nagy szerepet játszik majd az a Microsoft és a Yahoo között pár hete megkötött megállapodás is, amelynek keretein belül  a Yahoo is a Microsoft keresőmotorját használja, így a Bing rövidesen a második számú internetes keresővé nőheti ki magát. A Yahoo és a Bing együttes piaci részesedése az Amerikai Egyesült Államokban az augusztusi adatok szerint 26,7 százalékpontot tesz ki.

A Bing piaci részesedésének növekedésével a Comcast Search  részesedése 21,6%-kal esett, míg a Yahoo-é valamivel szerényebb mértékben, azaz 4,2%-kal csökkent. Ezzel egy időben a Google továbbra sem gyengélkedik: a világ legnépszerűbb keresője július és augusztus között 3%-kal növelte piaci részesedését.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward