1 TB-os szalagos meghajtó az IBM-től

Sokan hihetik, hogy a szalagos meghajtók kora lejárt, ez részben így is van, legalábbis az otthoni felhasználók számára. Az üzleti világban egészen más a helyzet, itt továbbra is fejlesztik a szalagos meghajtókat és adathordozókat. Az IBM elkészítette legújabb szalagos megoldását, amely TS1130-as típusjelzéssel kerül forgalomba, és amely a világ leggyorsabb 1 TB-os szalagos meghajtójaként vonulhat be a köztudatba.

1 TB-os szalagos meghajtó az IBM-től

Sokan hihetik, hogy a szalagos meghajtók kora lejárt, ez részben így is van, legalábbis az otthoni felhasználók számára. Az üzleti világban egészen más a helyzet, itt továbbra is fejlesztik a szalagos meghajtókat és adathordozókat. Az IBM elkészítette legújabb szalagos megoldását, amely TS1130-as típusjelzéssel kerül forgalomba, és amely a világ leggyorsabb, 1 TB-os szalagos meghajtójaként vonulhat be a köztudatba.

A TS1130-as újdonság 3592-es újraírható, valamint WORM (Write Once Read Many - Egyszer írható, többször olvasható) adathordozókkal képes együttműködni. A meghajtó adatátviteli sebessége 160 MB/s. Az IBM az új meghajtó esetében GMR (Giant Magnetoresistive) fejet használt, amelynek segítségével jelentősen csökkenthető az olvasási hibák száma.

"Az IBM elkötelezett a szalagos meghajtók tekintetében, ugyanis ezek az egységek részei napjaink információs infrastruktúrájának, így fontos a tény, hogy mi kínáljuk a világ leggyorsabb 1 TB-os szalagos meghajtóját." - nyilatkozta Cindy Grossman, az IBM System Storage, Tape and Archive részlegének alelnöke. " A szalagos meghajtók a lehető legköltséghatékonyabb és legkörnyezetkímélőbb adattároló egységek, az IBM TS1130-as újdonság megpróbálja kielégíteni a vásárlók igényeit, akik minél kevesebb kazettán szeretnének minél több adatot tárolni, ugyanis ezzel időt, pénzt, helyet és energiát tudnak spórolni."

Az egység JB/JX média használatával 1 TB-nyi, JA/JW adathordozó segítségével 640 GB-nyi, míg JJ/JR szalagokon 28 GB-nyi adatot képes rögzíteni. A meghajtó a korábbi szabványokkal kompatibilis, így a vállalatok számára nem jelenthet majd problémát az új eszköz alkalmazása.

Az IBM újdonsága szeptember 5-én kerül forgalomba, ára alapján egyből látható, hogy nem otthoni, hanem üzleti környezetbe szánja a gyártó, ugyanis a meghajtó ára 39050 dollár körül fog alakulni. Amennyiben a meglévő szalagos meghajtót cseréli le a vásárló, a termék ára 19500 dollár lesz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward