1- és 2 GB-os Sapphire Radeon HD4850 X2

1- és 2 GB-os Sapphire Radeon HD4850 X2

A Sapphire Radeon HD 4850 X2-es modelljének első kémfotói nemrégiben jelentek meg, a kártya 2 GB fedélzeti memóriával ellátott változata ez után nem sokkal már meg is jelent az egyes webáruházak kínálatában. A Sapphire azonban továbbra sem tétlenkedik: a gyártó legfrissebb, 1 GB memóriával ellátott Radeon HD 4850 X2-es modelljéről is lehullt a lepel.

A Radeon HD 4850 X2-es 2 GB-os változat már hivatalosan is be lett jelentve, így napokon belül megérkezhet a termék a boltok polcaira is. Az új, 1 GB memóriával felvértezett példány gyakorlatilag ugyanolyan dizájnnal érkezik majd, mint a 2 GB-os verzió, ám annál várhatóan valamivel kedvezőbb árcédulával fog büszkélkedni, így nagyobb népszerűségre tehet majd szert. A Sapphire Radeon HD 4850 X2-es videokártyái egyedi, két ventilátorral ellátott kétslotos hűtéssel, két darab RV770 Pro GPU-val és így összesen 1600 darab stream processzorral érkeznek. A termékek szintén egyedi, kék PCB-vel (nyomtatott áramköri lap) készülnek, mindkét jövevény rendelkezik CrossfireX, DirectX 10.1-es valamint PCI Express 2.0-s támogatással. A kártyák négy DVI kimenetet hordoznak magukon.

Órajelek tekintetében sincs különbség a két Sapphire Radeon HD 4850X2-es modell között: mindkét kártya GPU-i 625 MHz-es órajelen üzemelnek, az újdonságokon található GDDR3-as típusú memória chipek órajele pedig 1986 MHz. A gyártó Radeon HD 4850 X2-es videokártyái közül a 2 GB-os termék 399 euróért vásárolható meg, az 1 GB-os változat árával és pontos megjelenésének dátumával kapcsolatban azonban egyelőre nincsenek információk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward