1,3 hüvelykes merevlemez Samsung-módra

A 2008-as CES (Consumer Electronics Show) rendkívül érdekesnek bizonyul, hiszen rengeteg gyártó vonultatja majd fel legújabb termékeit. A Samsung mindjárt három merevlemez újdonsággal is jelen lesz a bemutatón: a vállalat egy 1,3 hüvelykes merevlemezt, egy 3,5 hüvelykes 1 TB-os RAID konfigurációt, valamint egy 2,5 hüvelykes 320 GB tárolókapacitással rendelkező modellt fog bemutatni.

1,3 hüvelykes merevlemez Samsung-módra

A 2008-as CES (Consumer Electronics Show) rendkívül érdekesnek bizonyul, hiszen rengeteg gyártó vonultatja majd fel legújabb termékeit. A Samsung mindjárt három merevlemez újdonsággal is jelen lesz a bemutatón: a vállalat egy 1,3 hüvelykes merevlemezt, egy 3,5 hüvelykes 1 TB-os RAID konfigurációt, valamint egy 2,5 hüvelykes 320 GB tárolókapacitással rendelkező HDD-t állít ki.

A vállalat 1,3 hüvelykes egysége az iPod-okban található 1,8 hüvelykes merevlemezeknél fél hüvelykkel kisebb lesz, de az újdonság várható tárolókapacitásával kapcsolatban egyelőre nem szolgált részletekkel a Samsung. A gyártó a merevlemez tányérok adatsűrűségét folyamatosan növeli, így a nem túl távoli jövőben akár 80 GB-os vagy 160 GB-os merevlemezzel felvértezett iPod nano-k is készülhetnek.

Az 1,3 hüvelykes egységeket kifejezetten a mobil eszközökhöz szánja a gyártó: az újdonságok kicsik és vékonyak, így segítségükkel egyre könnyebb laptopokat lehet majd készíteni. Nem mellékes az sem, hogy ezek a kis merevlemezek fontosak lesznek mindaddig, amíg az SSD meghajtók árai nem kezdenek el jelentősebben csökkenni, hiszen így hiába gyorsabbak a merevlemezeknél, egyelőre nem kifizetődő őket alkalmazniuk a gyártóknak, ugyanis jelentősen megdrágítják a velük felszerelt készülékeket.

A Samsung 1,3 hüvelykes merevlemezei nagyobb mennyiségben várhatóan 2008. közepétől lesznek jelen a piacon.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward