Zepp Z – Elegáns okosóra az Amazfit órák készítőjétől

A Huami új márkát hozott létre, aminek az első tagját ismerhetjük most meg.

Zepp Z – Elegáns okosóra az Amazfit órák készítőjétől

Az Amazfit okosórákat globálisan milliók vásárolják negyedévről negyedévre. A Xiaomi szárnya alatt nagyra nőtt márka valójában a Huami kezében van, és a kiváló ár-érték arányú, valamint hosszú üzemidőt nyújtó megoldásainak köszönheti a sikerét. Most pedig felfelé nyit a Huami, bemutatta a Zepp márkát, és annak első modelljét, ami egyszerűen csak Z jelzéssel lett ellátva.

Galéria megnyitása

A Zepp Z egy nagyon jól sikerült és elegáns megoldás, ami az Amazfitnél eddig nem volt jellemző. A jövőben valószínűleg még több Zepp óra fog jönni, és azok is magasabb minőséget próbálnak majd nyújtani a jó lehetőségek mellett. Hírünk alanya 1,39 hüvelykes digitális számlapot kapott, és más méretben ne lesz elérhető. A felhasznált panel 454 x 454 képpontos felbontással rendelkezik és AMOLED technológiás, így gondoskodik a kellő hatékonyságról és képminőségről (100% NTSC lefedést nyújt).

Galéria megnyitása

Ennél a terméknél kiemelkedően nagy hangsúlyt kapott az, hogy a tokja egyetlen darab titánból (TC 4 ötvözet) van kialakítva, és ez kapott egy szálcsiszolt felületkezelést. Ennek köszönhetően nagyon tartós és rendkívül könnyed is lesz a szerkezet. Plusz még egy nanotechnológiás bevonatot is kapott, amiről részleteket a Huami nem árult el, de elvileg jobban ellenáll majd ezáltal a hétköznapi fizikai behatásoknak. A lünetta is titán, és erre a tervezők egy egyszerű percosztást vittek fel rendkívül letisztult módon.

Galéria megnyitása

Érintőképernyős a Zepp Z, de kettő gombot és egy klasszikus koronát is kapott. A használat közben haptikus visszajelzéseket fog adni, ezzel növelve az élményt. A szíj bőrből van, ez (is) gondoskodik a kényelemről, és a barna bőrt pedig a tervezők egy világos varrással még látványossá is tették. 5 ATM vízállóságot mond a termékre a vállalat, szóval úszni, strandolni biztosan lehet vele, erre van a kelléktárában külön edzésmód is.

Galéria megnyitása

A Huami saját szoftveres környezetét nyújtja az okosóra, és egyebek mellett még Amazon Alexa támogatással is lehet itt számolni – ehhez mikrofonja is van. Az értesítések átadása a Zepp Z-nek rutin feladat, és ezen túl rengeteg más információt is át tud adni, például a naptárat meg lehet nézni rajta és az időjárásról is lehet tájékozódni.

A tervezők több mint 50 különböző órafelületet vetettek is be, amik között remélhetőleg mindenki talál majd a számára ideálist. A készülék folyamatosan aktív módban is használható majd.

Galéria megnyitása

Rendelkezik a Zepp Z mindenféle mozgási szenzorral, van benne pulzusmérő, és a véroxigén szintet is képes jelezni, ha éppen arra van szükség. 12 előre beállított sportmódból lehet a karórán választani, de igazából a tervezők ezt nem elsősorban sportolóknak szánják, ez a Huami kommunikációjából eléggé világosan kiderült, és az egyetlen bőrszíjas opció is erősen erre utal. Éjjel-nappal figyeli a felhasználót a kiegészítő, este az alvási ciklusokat monitorozza, nappal pedig például a stressz-szinte is.

Galéria megnyitása

Arról nem sok információt adott a vállalat, hogy a Zepp Z milyen hardveres alapot vonultat fel. Az biztos, hogy 16 MB-nyi RAM van benne 256 MB tárhely mellett, szóval a zenék tárolására itt nem igazán fordított figyelmet a Huami. Rendelkezik a készülék Bluetooth 5 modullal, és a kapcsolati lehetőségeit illetően van még itt integrált GPS vevő is GLONASS támogatással.

Galéria megnyitása

Az üzemideje nagyon jónak ígérkezik a Zepp Z-nek, de ez a Huamitól nem meglepő. Normál napi használatban két hétig biztosan menni fog az eszköz a 340 mAh-s akkujáról, és csökkentett funkcionalitással pedig 1 hónapot is „elketyeg” egyetlen töltést követően. És fontos, hogy vezeték nélkül tölthető, így arra alkalmas okostelefonról is lehet táplálni szükség esetén. A töltőpadja mágneses, így azonnal tökéletesen a helyére fog ugrani, és 2,5 óra alatt teljesen fel is töltődik.

A Zepp Z saját hivatalos honlapot is kapott, és az Egyesült Államokat veszi először célba, az ára pedig 350 dollár. Itt a Huami nem finomkodik, egyértelműen a prémium szegmensbe próbál utat találni, hiszen ez már az Apple Watch árszintje.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap