XFX Radeon R9 Fury videokártyák egyedi hűtéssel

A vállalat két új modell piacra dobását tervezi: az egyiken kompakt folyadékhűtő rendszer lesz, a másikon pedig egyedi léghűtés kap helyet.

XFX Radeon R9 Fury videokártyák egyedi hűtéssel

Az XFX két új Radeon R9 Fury videokártya piacra dobására készül, amelyek egyedi hűtéssel érkeznek: az egyik modell háromventilátoros videokártya hűtőt kap, míg a másikra már kompakt folyadékhűtő szett kerül, méghozzá a nagytestvéré, a Radeon R9 Fury X modellé.

Kezdjük a sort az egyedi léghűtéssel ellátott modellel. Ez a példány egy referencia felépítésű nyomtatott áramköri lapra támaszkodik, amelyen a Fiji GPU a szokásos kiépítésben foglal helyet, azaz 3584 stream egységgel rendelkezik, 4 GB-nyi HBM memóriát alkalmaz és referencia órajeleken ketyeg.

A melegedő komponensek hűtéséről ezúttal egy egyedi tervezésű, három ventilátorral ellátott megoldás gondoskodik, ami kialakítás tekintetében nagyon hasonlít a Sapphire Tri-X névre keresztelt megoldására – ennek megfelelően ez a példány is három slotnyi helyet foglal el az adott számítógépházban. A halkan és hatékonyan dolgozó hűtés alacsony GPU terhelés alkalmával akár 0 dB(A) zajszint mellett is üzemelhet, hisz ekkor a ventilátorok leállhatnak. Ez a videokártya várhatóan ugyanúgy 550 dollár körüli összegbe kerül majd, mint a Radeon R9 Fury referencia modelljei – vagy legalábbis nem lesz sokkal drágább 550 dollárnál.

Az egyedi léghűtéssel ellátott példánynál sokkal érdekesebb a folyadékhűtéssel ellátott XFX Radeon R9 Fury, ami a világ első kereskedelmi forgalomban kapható folyadékhűtéssel ellátott Radeon R9 Fury modellje lesz. Ez a videokártya a Radeon R9 Fury X nyomtatott áramköri lapját, illetve kompakt folyadékhűtő rendszerét használja majd, viszont a Fiji GPU természetesen Radeon R9 Fury szinten marad – de picit eltér majd a referenciától. A folyadékhűtő a Radeon R9 Fury X modelleken látott gyári megoldáshoz képest egyedi tetőlapot és hátlapot alkalmaz.

A különleges videokártya a jelenlegi információk szerint 1000 MHz helyett 1050 MHz-es maximális GPU órajellel gazdálkodhat, azaz 50 MHz-es tuningon esik át, így gyakorlatilag a Radeon R9 Fury X órajelén ketyeg. A HBM memória tuningjáról nincs hír, így annál valószínűleg a megszokott 500 MHz-es valós, illetve 1 GHz-es effektív órajelet vetik be. A folyadékhűtéssel és gyárilag megemelt GPU órajellel büszkélkedő XFX Radeon R9 Fury várhatóan drágább lesz a referencia modelleknél, de az R9 Fury X árát természetesen nem éri majd el, így árcéduláján 550 és 650 dollár közötti összeg szerepelhet.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward