Vonaton videózták le működés közben a Microsoft Surface Duót

A Microsoft androidos, hajtogatható mobilját valószínűleg egy alkalmazott kezében tudták videóra venni, fél évvel a megjelenés előtt.

Vonaton videózták le működés közben a Microsoft Surface Duót

A Microsoft már tavaly ősszel bejelentette, hogy készül a Surface Neo és a Surface Duo hajtogatható páros, de mindkét esetben meglehetősen távoli megjelenési időpontot adott meg. Ezek az újdonságok csak az idei ünnepi szezonban futhatnak majd be az aktuális tervek szerint. De úgy fest, hogy már van olyan ember, aki például egy Surface Duót használ.

Az nem teljesen példátlan, hogy bejelentés előtt álló eszközt szúrnak ki felhasználói kézben. Tömegközlekedés közben sikerült már számos alkalommal olyan mobilt észrevenni lelkes mobilrajongóknak, amik még meg sem jelentek, de az eléggé extrém, hogy annyival a megjelenés előtt videózzanak le egy eszközt, mint most a Surface Duót. A felvételek ezúttal egy vancouveri vonaton készültek, szóval Kanadában sikerült a megjelenés előtt álló terméket lencsevégre kapni.

Galéria megnyitása

A Surface Duo több szempontból is nagyon érdekes eszköz lesz. Ez egy dupla képernyős, hajtogatható formátumú szerkezet, okostelefonként és működő megoldás a Microsofttól, és az Android operációs rendszer fut rajta. Androidos mobilt eddig a redmondiak egyáltalán nem készítettek, de eleve telefont nagyon régóta nem forgalmaznak, a hajtogathatóság pedig mindenképpen egy hatalmas extra csavar a történetben. Egyébként kettő 5,6 colos panellel van ellátva a Surface Duo, melyek együtt egy 8,3 hüvelykes felületet adnak ki.

A hajtogatható készülékeknél mindig az az érdekes, hogy a képernyő két részét miként kezeli az eszköz. És a Microsoft már korábban minden eszközt kiadott a fejlesztőknek ahhoz, hogy ezen elkezdhessenek dolgoznia az applikációiknál. És szerencsére a buszon utazó felhasználó úgy forgatta a kezében a szerkezetet, mintha direkt be szerette volna mutatni a működését, lehet látni menet közben többféle megjelenítési módot is.

Galéria megnyitása

Teljesen kifordítva maximális kényelemmel lehet játszani a Surface Duón, mintha az egy szimpla okostelefon lenne. Amikor megfelelően működik a masina, akkor látszólag nagyon gyorsan pörög, minden érintésre rögtön reagál, és maximális természetességgel dobálja be a kért tartalmakat. Lehet osztott képernyőn olvasni rajta, a szomszédos paneleket külön is lehet vezérelni, és ha kell, állítva egyetlen nagy oldalt is tud alkotni. A nyitásokra is azonnal átalakul a felülete, és a zsanér a videó alapján minden állapotban stabilan tartja a képernyőket.

Azt is lehet azonban látni a felvételen, hogy emberünknek még azért vannak gondjai a termék kezelésével, szóval érződik, hogy nem egy kész masináról van szó. A felső sáv lehúzása csak többszöri próbálkozás után sikerül, és az alsó kezelőszervek elővarázsolása sem megy mindig. Többször is úgy tűnik, hogy elbizonytalanodik a szoftver menet közben.

Izgatottan várjuk, hogy a Microsoft Surface Duo milyen árazással kerül majd a boltokba, és pontosan milyen tervei vannak a vállalatnak az Android operációs rendszerrel. Vajon lesznek-e újra normál mobiljai is, vagy csak ilyen extravagáns formációkban gondolkodik.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap