Shop menü

VILLÓDZIK A KÉP AZ ÚJ NFS ALATT A GEFORCE RTX 4090-ES VIDEOKÁRTYÁKKAL – CSAK A VBIOS FRISSÍTÉSE SEGÍT

Az Nvidia fejlesztőcsapata már készített is egy könnyen használható eszközt, amellyel gyerekjáték a hiba kijavítása.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Villódzik a kép az új NFS alatt a GeForce RTX 4090-es videokártyákkal – Csak a vBIOS frissítése segít

A Need for Speed sorozat legújabb tagja, a Need for Speed Unbound éppen most rajtolt el hivatalosan, ám úgy tűnik, az új játék egy érdekes hibát produkál az Ada Lovelace alapú GeForce RTX 40-es sorozat egyik tagjával.

A hibajeleség lényegében annyi, hogy játék közben villódzik a kép, ami nem egy szokatlan probléma, ilyesmi már több játék alatt is előfordult a különböző videokártyák mellett, ám az eddigi hibákat jellemzően egy driver frissítés segítségével orvosolni lehetett. A GeForce RTX 4090 esetében ezúttal nem elég egy egyszerű szoftveres frissítés, a hiba ugyanis vBIOS eredetű, azaz javításához a vBIOS frissítésére van szükség.

Efféle hibajavításra eddig még nem igazán volt szükség a játékok alatt tapasztalható hibáknál, ám olyan már előfordult, hogy egy kompatibilitásra vagy stabilitásra negatívan ható hiba miatt a vBIOS-t frissíteni kellett. Szerencsére ezúttal nem arról van szó, hogy az NVFlash használata mellett manuálisan kéne vBIOS-t frissíteni, a helyzet sokkal egyszerűbb: az Nvidia egy teljesen automatizált firmware frissítő eszközt készített a hiba javításához, ami Windows-on belül futtatható és rendkívül egyszerűen használható.

Galéria megnyitása

Az eszközt a TechPowerUp munkatársai már kipróbálták a rendelkezésükre álló GeForce RTX 4090-es modellel, így megerősítést nyert, tényleg a vBIOS-ban módosított valamit az eszköz, ám ezt úgy tette, hogy sem a vBIOS verziószáma, sem a kiadásának dátuma nem változott, sőt, még az AIB partnerek egyedi beállításait sem érintette, azaz a gyárilag megemelt órajelek és a gyárilag megemelt Power Limit beállítás is érintetlen maradt. A fentiek alapján az Nvidia a vBIOS egyes részeit is képes külön-külön frissíteni, ha szükséges, méghozzá úgy, hogy ez a vBIOS digitális aláírását, verziószámát és kiadási dátumát sem módosítja, ami igazából jó hír.

Aki a Need for Speed Unbound alatt GeForce RTX 4090-es videokártya használata mellett képvillódzást tapasztal, innen töltheti le a javítást tartalmazó frissítőeszközt.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére