Victorinox SSD: ütős svájci bicska, pici SSD meghajtóval

A Victorinox, ami minőségi, többfunkciós zsebkéseiről híres, most egy új, meglehetősen érdekes termékkel rukkolt elő, ami nem más, mint egy SSD meghajtóval ellátott többfunkciós svájci bicska.

Victorinox SSD: ütős svájci bicska, pici SSD meghajtóval

A Victorinox, ami minőségi, többfunkciós zsebkéseiről híres, most egy új, meglehetősen érdekes termékkel rukkolt elő, ami nem más, mint egy SSD meghajtóval ellátott többfunkciós svájci bicska.

A pici SSD meghajtóval is felvértezett zsebkés a Victorinox SSD nevet viseli. A kulcstartóra is könnyedén felakasztható újdonság a szokásos kés, olló és körömreszelő/csavarhúzó mellett ezúttal egy pendrive méretű, minőségi SSD meghajtót is tartalmaz, amely nem csak adatbiztonság, hanem adatátviteli sebesség tekintetében is elismerésre méltó tulajdonságokkal bír.

A meghajtó egy 96 x 48 pixeles bistabil monokróm LCD kijelzőt hordoz magán, amelyhez hasonlót E-könyv olvasókon már láthattunk, igaz, jóval nagyobb méretben. A kijelző segítségével könnyedén felcímkézhetjük az adattárolót, így mindig tudhatjuk, pontosan mi is van rajta – ha szükséges. Az SSD alrendszer azért különleges, mert nem csak USB, hanem eSATA  portokkal is kompatibilis, ehhez hasonló megoldás pedig nem sok van a piacon, sőt, tudomásunk szerint egyáltalán nincs. Az igazsághoz azért hozzá tartozik, hogy korábban olyan pendrive-ot azért már láthattunk, amelynek egyik végén eSATA, másik végén pedig USB port volt, viszont az közel sem volt ennyire kompakt.

Maga az SSD meghajtó 64 GB-os, 128 GB-os és 256 GB-os adattároló kapacitást kínáló változatokban érhető el, de igény esetén akár 1 TB-os példánnyal is kérhetjük az újdonságot. Az SSD meghajtó akár 220 MB/s-os olvasási- és 150 MB/s-os írási sebesség biztosítására is képes, ez pedig egyáltalán nem rossz egy ilyen pici terméktől. Adataink biztonságáról hardveres és szoftveres 256-bites AES titkosítás gondoskodik. Az SSD meghajtót automatikus adatmentésre és adatszinkronizálásra is könnyedén használhatjuk, egyszóval teljes körű mobil adathordozó megoldásról van szó.

Annak érdekében, hogy a terméket repülőre is magunkkal vihessük, azaz az átvizsgálásnál ne kobozzák el, a gyártó mellékel egy „repülő kompatibilis” második bicska-házat is, amelybe könnyedén átpakolhatjuk a pici SSD meghajtót.

A közeljövőben forgalomba kerülő újdonság ajánlott végfelhasználói árával kapcsolatban sajnos nem állnak rendelkezésre információk. A termék tulajdonságait elnézve viszont szinte biztos, hogy rendkívül borsos áron lehet majd hozzájutni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward