Vezeték nélküli változat érkezik a Logitech G502-es egeréből

A G502 Lightspeed remek tulajdonságokkal és modern hardverrel érkezik, mégis 7 grammal könnyebb lesz, mint vezetékes elődje.

Vezeték nélküli változat érkezik a Logitech G502-es egeréből

A Logitech G502-es vezetékes egere nagyon nagy népszerűségnek örvend, így a vállalatnál úgy gondolták, érdemes lenne belőle egy vezeték nélküli változatot is készíteni, ami ráadásul akár fejlettebb hardverrel is érkezhetne. A gondolatot tett követte, így néhány órája bemutatkozott a Logitech G502 Lightspeed, amelynek belseje alaposan átalakult az előző modellhez képest, hiszen több elektronikát, valamint egy akkumulátort is el kellett szállásolni benne, a külsőt azonban igyekeztek minél inkább megőrizni, hogy az ergonómia és a kinézet ne változzon jelentősebben a 2014-ben piacra dobott vezetékes modelléhez képest.

Galéria megnyitása

A vezeték nélküli újdonság a Logitech legfrissebb, HERO 16K típusú érzékelőjét kapta meg, ami 16 000 DPI-s maximális felbontással dolgozik, érzékenysége azonban állítható, méghozzá több szinten, egészen 100-tól 16 000 DPI-ig, játék közben is. A szóban forgó szenzor nem használ szűrést, gyorsítást, illetve egyéb módszereket sem. Teljesítményére jellemző, hogy másodpercenként maximum 10 160 milliméternyi mozgás feldolgozására képes, illetve akár 40G-s gyorsulást is pontosan le tud követni, ha szükséges.

Galéria megnyitásaA szenzor mellé egy 32-bites Cortex-M alapú processzor is jár, amelynek köszönhetően az újdonság automatikusan alkalmazkodni tud a legkülönfélébb felületekhez is, így a pontosság és a gyorsaság szinte mindig garantálható. Noha vezeték nélküli, Lightspeed technológiát használó egérről van szó, a felhasználói élmény mégis a vezetékes egerek által biztosított szinttel vetekszik, ugyanis az új egér 1 ezredmásodperces válaszidőt kínál. A Lightspeed kapcsolat sebessége egyébként a jelerősség növelésének, a belső architektúra optimalizálásának, valamint a frekvenciaváltó mechanizmusnak köszönhető, ami mindig a legerősebb, interferenciától mentes csatornát választja ki a kommunikáció alapjaként. Ezzel együtt természetesen a szoftveres réteg optimalizációja is komoly szerepet játszik a sikerben.

A beépített akkumulátor a Logitech szerint nagyjából 800 töltési cikluson keresztül nyújt azonos teljesítményt, extraként pedig akár vezeték nélkül is tölthető, hála a PowerPlay technológiának. Utóbbihoz persze külön kiegészítőre is szükség van, ami alap esetben nem képezi a csomag részét. Az akkumulátor élettartamát egyebek mellett azzal is növelik, hogy a PowerPlay-en keresztül a töltöttségi szintet a 85 és 95% közötti tartományon belül tartják – arról viszont nem szól a fáma, hogy ez a gyakorlat a vezetékes töltés esetén is érvényben van-e, de alighanem igen. Az akkumulátor egyébként 60 órányi üzemidőt biztosít egyetlen teljes töltéssel, de ha a kétzónás RGB LED alapú világítást is bekapcsoljuk, akkor 48 órára csökken a maximális üzemidő.

Jó hír viszont, hogy 5 percnyi USB 2.0-s akkumulátortöltés hatására 2,5 órányi üzemidőt nyer az egér, ami sok esetben kifejezetten hasznos lehet. Igény esetén persze vezetékes módban is használható a termék, méghozzá ugyanúgy 1 ezredmásodperces válaszidővel, mint vezeték nélküli módban.
 

A 132 milliméter hosszú, 75 milliméter széles és 40 milliméter magas egér 114 grammot nyom a mérlegen, azaz az akkumulátoros felépítés ellenére is sikerült 7 grammal csökkenteni a tömegét. Az újdonság természetesen most is PTFE talpakon siklik, amelyek 250 KM-nyi csúszást bírnak ki élettartamuk során. A külső dizájn esetében a már jól ismert 11 gombos kivitel köszön vissza, amelynél az összes gomb programozható, így ezekhez külön parancsokat, illetve akár komplexebb makrókat is rendelhetünk. Az egérhez 16 grammnyi súly is jár, amelyekkel testreszabható a súlypont, a kényelmes fogásról pedig gumírozott oldallapok és ergonomikus felületek gondoskodnak.

Galéria megnyitása

A két év jótállással érkező Logitech G502 Lightspeed még ebben a hónapban elérhetővé válik kereskedelmi forgalomban, listaára 149,99 dollár.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap