Vannak, akik kiállnak a GeForce Now mellett

Viszont vannak, akiknek nem tetszik az ötlet.

Vannak, akik kiállnak a GeForce Now mellett

Activision Blizzard, Bethesda, 2K. Ezek a világ legnagyobb kiadóihoz tartoznak és a közös bennük az, hogy mindegyikük egyaránt eltávolíttatta a játékaikat az Nvidia GeForce Now szolgáltatásából.

Sokszor volt itt már róla szó, mi is ez a GeForce Now, röviden, ha megvásároltál egy játékot Steamen, Uplayen, Epic Games Store-ban stb., akkor automatikusan elérhetővé válnak az Nvidia által biztosított távoli számítógépen és te képes vagy játszani ezekkel a játékokkal a maximumhoz közeli grafikán akár egy gyenge laptopon is.

A fent említett kiadóknak viszont egyértelműen nem tetszik ez a felállás, hiszen nekik semmi hasznuk nem származik abból, ha egy játékosnak nem kell külön a GeForce Now-on belül is megvásárolni a játékukat, nem úgy, mint például a Google Stadianál, ahol drágábbak a játékok, mint például a Steames verzió. Mindezt úgy, hogy valójában nekik semmi dolguk nincs a játékokkal, minden munka az Nvidiát terheli és nem is kérnek a játékeladások után jutalékot.

Jelenleg az egyetlen fizetési lehetőség a GeForce Now részéről az, hogy egyelőre nagyon alacsony díjért cserébe jobb grafikát és lényegében korlátlan játékidőt kap a felhasználó, de aki ingyenes modellben szeretne játszani napi egy óránál kevesebbet, annak tényleg egy forintot nem kell fizetnie.

Ezzel szemben vannak olyan piaci szereplők, akik egyáltalán nem értenek egyet azzal a felfogással, hogy a játékosokat a végletekig meg kéne sarcolni egy-egy játék többszöri megvásárlásra való kényszerítésével.

Az Epic Games alapítója és igazgatója, Tim Seeney szerint a szolgáltatás nagyon felhasználó és kiadó barát és azok a játékgyártók, akik szeretnék előre vinni az ipart, azoknak támogatniuk kéne egy ilyen jellegű szolgáltatást.

Európa két legnagyobb kiadója részéről is egyértelmű a felállás.

A Ubisoft részéről Chris Early partnerkapcsolatokért felelős vezetője erősítette meg, hogy teljes mellszélességgel kiállnak a szolgáltatás mellett és minden Ubisoft Store-os játékuk elérhető marad a szolgáltatáson belül. Szerintük ez egy kiemelkedő szolgáltatás, ami csúcsminőséget nyújt régi és új PC játékosoknak egyaránt és lehetőséget ad arra, hogy bárki eldönthesse, hol szeretne játszani a kedvenc játékaikkal.

A CDProjekt pedig eddig sem titkolta, hogy bárhol és bármikor szívesen megjelentetik a játékaikat, ahol erre lehetőségük nyílik, így a Cyberpunk 2077 is RTX támogatással lesz a szolgáltatás része és a régi játékaik sem kerülnek veszélybe, minden ugyanúgy elérhető marad, ahogy eddig is.

Az Nvidia továbbra is szeretné visszacsábítani azokat a kiadókat, akik elhagyták a platformot, ám ha csak részesedésért lennének hajlandóak visszatérni, az nem csak a többi kiadóval szemben lenne egy kellemetlen lépés, de végső soron akár a szolgáltatás drágulását eredményezhetné.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap