Ütős Radeon HD 5970 az XFX-től

Az XFX, aki korábban kizárólagos Nvidia partner volt, már egy ideje kínál a piacon Radeon HD sorozatú videokártyákat is, ugyanis a vállalat a Radeon HD 4000-es sorozat sikerességét látván úgy döntött, hogy ő bizony az AMD számára is készít majd videokártyákat.  A gyártó mérnökeinek legfrissebb alkotása egy különleges Radeon HD 5970-es videokártya, amely a Radeon HD 5970 4 GB Eyefinity Black Edition nevet kapta. A termék extravagáns, gépfegyvert formáló dobozban kap helyet és a hírek szerint csak limitált példányszámban kerül forgalomba: ebből a kártyából összesen 1000 vagy maximum 1500 darab fogja elhagyni a gyártósort, legalábbis a jelenlegi tervek értelmében.

Ütős Radeon HD 5970 az XFX-től

Az XFX, aki korábban kizárólagos Nvidia partner volt, már egy ideje kínál a piacon Radeon HD sorozatú videokártyákat is, ugyanis a vállalat a Radeon HD 4000-es sorozat sikerességét látván úgy döntött, hogy nem kér többet a kizárólagosságal járó előnyökből, inkább kiad pár Radeont.  A gyártó mérnökeinek legfrissebb alkotása egy különleges Radeon HD 5970-es videokártya, amely a Radeon HD 5970 4 GB Eyefinity 6 Black Edition nevet kapta. A termék extravagáns, gépfegyvert formáló dobozban kap helyet és a hírek szerint csak limitált példányszámban kerül forgalomba: ebből a kártyából összesen 1000-1500 darab fogja elhagyni a gyártósort, legalábbis a jelenlegi tervek értelmében.

A két darab, 40 nm-es csíkszélességgel készülő Cypress GPU-t tartalmazó videokártya-újdonság 2 x 1600 stream processzorral és 2 x 256 bites memória interfésszel rendelkezik. A termék végleges órajeleivel kapcsolatban egyelőre nincsenek hivatalos információk, így csak sejthető, hogy mivel elég extrém lesz, nem a gyári órajeleken érkezik majd. A képeken látható kártya ajánlott végfelhasználói ára 1000 dollár lesz.

Reméljük, hamarosan napvilágot látnak az egyelőre homályos részletek is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward