Ütős Cooler Master billentyűzetek CherryMX alapokon

A MasterKeys Pro sorozat tagjai az első olyan Cooler Master gamer billentyűzetek, amelyek Cherry MX mechanikát használnak.

Ütős Cooler Master billentyűzetek CherryMX alapokon

A Cooler Master két új gamer billentyűzetet mutatott be, amelyek mindketten a MasterKeys Pro sorozatot erősítik, letisztult dizájnnal rendelkeznek, és ami talán még ennél is fontosabb: ezek a gyártó első Cherry MX mechanikát alkalmazó klaviatúrái.

MasterKeys Pro L és MasterKeys Pro S

A kétféle billentyűzet azonos alapokat használ, de eltérő mennyiségű billentyűvel rendelkeznek, ugyanis míg a MasterKeys Pro L tartalmaz numerikus billentyűrészt, addig a MasterKeys Pro S esetében ez bizony hiánycikk – cserébe viszont kompaktabb a felépítése. Az új billentyűzetek alapját Cherry MX mechanika adja, kapcsolók tekintetében pedig Cherry MX Red, Blue és Brown típusok közül lehet majd választani, így mindenki megtalálhatja a személyes ízlésének legmegfelelőbb példányt.

MasterKeys Pro L és MasterKeys Pro S

Mindkét modell billentyűi mögött RGB LED alapú világítás teljesít szolgálatot, ami nagyméretű, fényes ledeket használ – ezek 16,7 millió színárnyalat megjelenítésére képesek. A billentyűk háttérvilágítása egyenként módosítható, sőt, különböző világítási effektek is rendelkezésre állnak. A billentyűk strapabíró, puha tapintású, UV bevonatot viselő kivitelben érkeznek, így nem kell attól félni, hogy a sokat használt billentyűkről lekopik a felirat. A rendszer egy 32-bites, 72 MHz-en ketyegő ARM Cortex M3 alapú processzort is kapott, ami egyebek mellett a makrók rögzítését is segíti. Erre a célra négy külön profil billentyű is rendelkezésre áll, amelyek nem csak a makrók, de a világítási profilok közötti váltást is segítik; új világítási profilokat és makrókat pedig egyszerűen és gyorsan lehet rögzíteni, akár plusz szoftver használata nélkül is. A profilokat 512 KB-nyi fedélzeti memóriában tárolja a rendszer.

MasterKeys Pro L és MasterKeys Pro S

A billentyűzetek beállítását segítő szoftver nem csak egyszerűen és gyorsan kezelhető, de remekül áttekinthető és a profilok menedzselését is kiválóan segíti. A Cooler Master ígérete szerint online frissítések formájában később új világítási módokkal, illetve új funkcionalitással is bővülhet a termékek kínálata. Az új billentyűzetek egyébként Anti-Ghosting támogatással érkeznek és 1 ms-os válaszidővel rendelkeznek

A MasterKeys Pro billentyűzetek esetében extra tulajdonság, hogy az 1,5 méteres USB 2.0-s kábel lecsatolható, ami kényelmesebb szállítást tesz lehetővé. A MasterKeys Pro L ezen kívül 180 fokos kábel menedzsment lehetőséget is kínál, így a gamer asztal még igényesebben nézhet ki.

MasterKeys Pro L és MasterKeys Pro S

A MasterKeys Pro L esetében 439,23 x 130,32 x 41,95 milliméteres méretre és 1090 grammos tömegre kell felkészülni, ezzel szemben a MasterKeys Pro S 359 x 130,8 x 39 milliméteres méretben érkezik, tömege pedig 930 gramm.

Az újdonságok már elérhetőek kereskedelmi forgalomban, méghozzá két év jótállással. A MasterKeys Pro L ára 55 900 forint, a MasterKeys Pro S pedig 45 900 forintba kerül.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward