Ütős AMD Renoir APU-t kaphat a következő Microsoft Surface Laptop

Vagy legalábbis készül belőle AMD-s változat is, ahogy a Surface Laptop 3 esetében már megtapasztalhattuk.

Ütős AMD Renoir APU-t kaphat a következő Microsoft Surface Laptop

Egy érdekes 3Dmark bejegyzésre bukkant az ismert detektív, Tum_APISAK, aki rögtön meg is osztotta felfedezését a publikummal a Twitter virtuális hasábjain keresztül. A bejegyzés alapján egy következő generációs Microsoft eszközről van szó, ami az AMD RYZEN 7 4800U típusú APU egységét alkalmazza – az órajelek, az iGPU típusa, illetve az iGPU órajelei alapján is tökéletes az egyezés ezzel a központi egységgel, valamint a FutureMark SystemInfo is hibátlanul felismerte, ahogy az a mellékelt ábrán látható.

Galéria megnyitásaNem derült ki viszont az, hogy pontosan milyen eszközről van szó, de tippek azért már vannak. mivel a Microsoft Surface Laptop 3-ból eddig is készült AMD APU-val szerelt kiadás a Microsoft Surface Edition modell formájában, ami Ryzen 5 3580U típusú központi egységet kapott. Az előzmények alapján kézenfekvő lenne, ha az AMD kiadna egy új, ZEN 2 alapokon nyugvó APU egységgel ellátott Surface Laptop kiadást, az ugyanis nem csak teljesítmény terén emelkedhetne elődje fölé, de akkumulátoros üzemidő tekintetében is, hiszen a mobil Renoir APU egységek energiahatékonyság terén is előrelépést képviselnek a korábbi modellekhez képest.

A RYZEN 7 4800U egyébként 8 processzormaggal és 16 szállal rendelkezik, alap-órajele 1,8 GHz, de a Turbo Boost támogatás jóvoltából egészen 4,2 GHz-ig is emelkedhet az órajel, természetesen attól függően, hogy a hűtés és a tápellátás ezt lehetővé teszi-e, valamint az adott terhelésforma módot ad-e rá.

Mivel a Surface Laptop 3 tavaly októberben mutatkozott be, nincs kizárva, hogy a friss verzió is októberben érkezik, azaz néhány hónapot még várni kell rá. Addig remélhetőleg sokat tisztulhat a kép a termékkel kapcsolatban, hála a pletykáknak.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap