Új Satellite U és M sorozatú Toshiba noteszgépek jönnek

A Toshiba új noteszgépekkel jelentkezett, amelyek között a vállalat első 15,6 colos ultrabookja is helyet kapott.

Új Satellite U és M sorozatú Toshiba noteszgépek jönnek

A Toshiba Satellite U és M sorozatú noteszgépei vékony és könnyű felépítéssel érkeznek, házuk pedig ezüstös színű, prémium minőségű szálcsiszolt alumíniumból készült. Az elegáns notebookok 15,6 colos képátlójú LCD kijelzőt kaptak és túlzás nélkül remek felszereltséggel érkeznek.

Toshiba Satellite U50t
Toshiba Satellite U50t

Az újdonságok sorából először is a Satellite U sorozatot erősítő U50t modellt érdemes kiemelni, ami a Toshiba első 15,6 colos ultrabookjának tekinthető. A 377,5 x 249,5 x 21,3 milliméteres mérettel érkező újdonság 2,3 kilogrammos tömeggel bír és ultraalacsony fogyasztású, Haswell alapú Intel Core i sorozatú processzorokkal válik elérhetővé. A vékony és könnyű dizájn miatt ez a modell csak és kizárólag az Intel HD 4400-as sorozatú IGP-re támaszkodik, GPU opciót nem kínál. A 15,6 colos LCD kijelzőt alkalmazó ultrabook tízujjas érintő támogatást is biztosít, amivel a Windows 8 összes érintő funkciója zökkenőmentesen használható. Ennél a modellnél az adatok tárolásáról akár 1 TB-os HDD is gondoskodhat.

Toshiba Satellite M50
Toshiba Satellite M50

A fentebb említett ultrabook mellett négy Satellite M sorozatú noteszgép is érkezik, amelyek az M50, M50t, M50D és M50Dt típusjelzést viselik. Ezek a példányok mindannyian 15,6 colos képátlójú LCD kijelzőt alkalmaznak, ám az érintő funkció itt már csak az M50t és az M50Dt modell esetében érhető el. Ezek a noteszgépek a vállalat sajtóközleménye szerint furcsa módon ugyanúgy 377,5 x 249,5 x 21,3 milliméteres mérettel érkeznek, mint az U50t, ám itt az alapmodell tömege 2,3 kilogramm helyett már csak 2,1 kilogramm (tehát könnyebb, mint a súlyosra sikerült Ultrabook).

Toshiba Satellite M50
Toshiba Satellite M50

A Satellite M család legújabb tagjai választástól függően Haswell alapú Intel Core i sorozatú mobil processzorokkal vagy az AMD legújabb APU egységeivel kérhetőek. Az újdonságok processzortól függően Intel HD Graphics 4400-as vagy AMD Radeon HD sorozatú integrált videó vezérlőt alkalmaznak, ami mellé GeForce GT 740M típusú, 2 GB-nyi fedélzeti memóriát alkalmazó mobil videokártya is jár. Az adattároló szerepét akár 1 TB-os HDD is betöltheti.

Toshiba Satellite U50t
Toshiba Satellite U50t

Akár Satellite U, akár Satellite M sorozatú noteszgépet választunk, mindkét esetben maximum 16 GB-nyi rendszermemóriát igényelhetünk, méghozzá két darab 8 GB-os So-DIMM memóriamodul formájában. Az új noteszgépek nagyméretű érintőpaddal kerülnek forgalomba, ami a tenyérrel történő véletlen érintés okozta problémák ellen is védelmet kínál. A kiváló hangzásról DTS Studio Sound hangzásjavító funkcióval ellátott hangszórók gondoskodnak, de a repertoárban HD webkamera és beépített sztereó mikrofon is jelen van.

Az egyetlen akkumulátortöltéssel akár 7 órányi üzemidőt kínáló újdonságok Bluetooth 4.0-s és WiFi 802.11 b/g/n támogatást egyaránt kínálnak, sőt, még Intel Wireless Display, illetve Miracast támogatással is rendelkeznek. Utóbbiak segítségével vezeték nélkül, kényelmesen továbbíthatunk különböző tartalmakat a technológiákat támogató megjelenítőkre.

A Satellite U és M sorozat tagjai két darab USB 3.0-s porttal érkeznek, amelyek közül az egyik Sleep-and-Charge funkciót is kínál. Ezen kívül egy USB 2.0-s port, egy SD memóriakártya-olvasó, egy Gigabites Ethernet port, valamint egy HDMI 1.4-es videó kimenet is a kínálat részét képezi.

Az új Toshiba Satellite noteszgépek az idei év negyedik negyedévében kerülnek az üzletek polcaira.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward