Shop menü

ÚJ LG MONITOR 49 HÜVELYKES KÉPÁTLÓJÚ 5K-S PANELLEL ÉS 144 HZ-ES KÉPFRISSÍTÉSI RÁTÁVAL

A Vesa DisplayHDR 400-as tanúsítvánnyal ellátott monitor gyárilag kalibrálva, AMD FreeSync Premium Pro és Nvidia G-Sync Compatible támogatással érkezik.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Új LG monitor 49 hüvelykes képátlójú 5K-s panellel és 144 Hz-es képfrissítési rátával

Az LG egy hatalmas képátlójú monitort mutatott be a 49WQ95C-W formájában, ami elegáns, letisztult dizájnnal érkezik: az előlap fekete, a hátoldal fehér, maga az állvány pedig ezüst színben pompázik. A káva kellően vékony, maga a panel pedig nem ívelt, hanem sík kivitelben érkezik.

Galéria megnyitása

A 49 hüvelykes képátlójú újdonság a vállalat UltraWide sorozatában kap helyet a maga ultraszéles kijelzőjével, ami 32:9-es képaránnyal bír. Az óriási képátlóhoz magas felbontás társul, ugyanis a NANO IPS panel 5120 x 1440 pixeles, azaz Dual QHD felbontással büszkélkedhet, ami segíti a produktivitást, valamint játékra is kiváló lehet – utóbbi esetben persze kellően combos vas kell a monitor kihajtásához.

Galéria megnyitása

Az 5K-s panel 144 Hz-es maximális képfrissítési rátával büszkélkedhet, ehhez G-Sync Compatible és AMD FreeSync Premium Pro támogatás egyaránt jár, azt viszont nem árulta el az LG, hogy a dinamikusan váltakozó képfrissítési rátában rejlő lehetőségek pontosan mely tartományon belül aknázhatóak ki. Mivel rendszerint 48 Hz az alsó határ, így jó eséllyel a 48 Hz és a 144 Hz közötti tartomány használható.

A NANO IPS panel 400 nit tipikus fényerősséggel és 1000:1 tipikus kontrasztaránnyal dolgozhat, extraként még a Vesa DisplayHDR szabványának 400-as tanúsítványát is megkapta. Színhűség terén 98%-os DCI-P3 színtér lefedettségre számíthatunk, a színmegjelenítés pedig kellően pontos lehet, hála a gyári kalibrációnak.

Galéria megnyitása

Az óriási monitort többféle videó bemeneten keresztül is megtölthetjük tartalommal, ugyanis a csatlakozók között két darab HDMI 2.0-s, egy DisplayPort 1.4-es, valamint egy DisplayPort Alternate Mode támogatással ellátott USB-C csatlakozó található, utóbbi a kapcsolódó noteszgép akkumulátorát még 90 W-os teljesítménnyel tölteni is képes. Találunk még a fedélzeten egy USB 2.0 Type-B portot, amivel a PC-hez kapcsolódhat a monitor, ez egy kétportos USB 3.0-s hubhoz kapcsolódik, ami két darab Type-A porttal rendelkezik. Kapunk még fejhallgató kimenetet és két darab, egyenként 10 W-os terhelhetőségű beépített hangszórót is, amelyek alighanem jó hangzást kínálnak majd – ezt a tesztek fogják megerősíteni vagy éppen cáfolni.

A gyári állvány lehetősége biztosít a kijelző magasságának állítására, elforgatására, valamint döntésére is. Az új monitor hamarosan megjelenhet kereskedelmi forgalomban, várható hivatalos végfelhasználói áráról azonban egyelőre még nem hullott le a lepel.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére