Új játékon dolgozik a BioWare az egyik legnagyobb franchise-ban

Egyelőre leginkább a Mass Effect irányába mutatnak a jelek.

Új játékon dolgozik a BioWare az egyik legnagyobb franchise-ban

Új álláshirdetések jelentek meg a BioWare oldalain, melyekből kiderül, hogy többek között egy techbológiai igazgatót is keresnek, aki a vállalat egyik legnagyobb franchise-ának új részén fog dolgozni, de vezetői pozícióban befolyása lesz a stúdió stratégiájára.

Az álláshirdetésből ad derül ki, hogy a tervezett játék AAA-kategóriás lesz, rendelkezik majd multiplayer komponenssel, és megjelenik PC-re valamint konzolokra.

Jelenlegi tudomásunk szerint a BioWare három játékon dolgozik:

  • az Anthem rebootján,
  • a következő Dragon Age-en,
  • valamint a Mass Effect-sorozat folytatásán.

Mindenesetre megbízható források már tavaly arról számoltak be, hogy egyrészt készülhet a Mass Effect-trilógia felújított változata, ami kvázi előkészíti majd a következő nagy epizódot. Erről úgy tudni, hogy ugyanúgy az edmontoni csapat vezetése alatt készül, mint a Dragon Age 4, és a BioWare-veterán Mike Gamble felügyeli a fejlesztést.

A hírek szerint az új Mass Effect fejlesztése akkor kapott igazán nagy löketet, amikor a BioWare Edmonton élére visszatért Casey Hudson, az eredeti trilógia direktora, aki Aryn Flynnt váltotta vezetői pozícióban.

A Dragon Age 4-ről ennél némileg biztosabb információink vannak, ugyanis az Anthem gyengélkedését követően a BioWare egy picit őszintébb üzemmódra váltott, és Casey Hudson egyértelműen kijelentette, hogy készül egy új rész a sorozatban, amin egy egyre növekvő csapat dolgozik.

Az Electronic Arts pénzügyi igazgatója, Blake Jorgensen a befektetőket még tavaly arról tájékoztatta, hogy az új Dragon Age legkorábban a 2022-es üzleti évet követően jelenhet meg, ami emberi nyelven azt jelenti, hogy 2021 áprilisa után. 

Casey Hudson arról is beszélt, hogy az új Dragon Age rendelkezik majd "live" komponensekkel, amire a rajongók rögtön be is paráztak, és azt vízionálták, hogy egy következő Anthemmel lesz dolgunk, csak éppen fantasy világban. Hudson ezt gyorsan cáfolta: elmondta, hogy a csapat nagyon is egy karakter és történet központú anyagon dolgozik, és jelen esetben az "élő" komponens inkább azt jelenti, hogy további sztorikat és tartalmakat tudnak majd adni a játékhoz a megjelenése után.

Ami a játék helyszínét illeti, szinte teljesen biztos, hogy ezúttal Tevinter kapja majd a központi szerepet. A játék egy korábbi verziójában egyébként kémeket alakítottunk volna, akiket elküldtem Tevinterbe, de azt a változatot törölték, viszont a jelenlegi információink szerint a helyszín maradt.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap