Shop menü

ÚJ INFÓK DERÜLTEK KI A GALAXY S23 FE-RŐL, ÉS JÖN A GALAXY TAB S9 FE IS

Több „Fan Edition” készüléken s dolgozik a Samsung, és most ezek kapcsán jelentek meg új képek, és friss ismeretekre is szert tehetünk.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Új infók derültek ki a Galaxy S23 FE-ről, és jön a Galaxy Tab S9 FE is

Tavaly nem tobzódtak Galaxy FE eszközök a Samsung kínálatában, bár a Galaxy S21 FE végül is csak 2022 legelején jelent meg, mert annyira sokat csúszott. Ebben az évben azonban más lesz a helyzet. Fontos okostelefon és táblagép is érkezik majd ilyen kivitelben. Színre lép majd a Galaxy S23 FE, ezen felül pedig jön a Tab S9 FE, melyből rögtön két kivitel is lehet különböző méretben.

A Galaxy S23 FE kapcsán már voltak olyan hírek, hogy úgy érkezhet majd, hogy különböző rendszerchipeket fog használni az eltérő régiókban. Ettől nagyon sokan tartanak, mert az Exynos lapkák általában elmaradnak a Snapdragon chipet foglalkoztató megoldásoktól. Nemcsak lassabbak, hanem jobban melegendek és rövidebb lehet az üzemidejük általában. Idén a Galaxy S23 csak Snapdragon lapkákkal került bevetésre, de most újabb megerősítést nyert, hogy a Galaxy S23 FE kivételt képez majd ez alól.

Egyre biztosabb, hogy az Exynos 2200 és a Snapdragon 8 Gen 1 lesz itt bevetésre küldve, ráadásul a számunkra kedvezőtlen felállásban.

Az Egyesült Államokban az okostelefon a Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 rendszerchipet használva kerülhet majd a boltokba, azonban az öreg kontinensre látogatva már az Exynos 2200 lapkának fog otthont adni. Sok más régióban is a Samsung saját tervezésű egységét alkalmazza majd, de néhány területre – például Dél-Koreába – még a snapdragonos konfiguráció juthat.

Galéria megnyitása

Nemcsak az jelenti is a problémát, hogy visszatérhet az Exynos lapka, hanem az is, hogy a tavalyi egységek lesznek használatban. A Galaxy S21 FE ugyanúgy a Snapdragon 888 lapkát alkalmazta, mint a Galaxy S21 széria többi tagja. A Galaxy S23 FE hardveres alapját viszont már a Galaxy S22-nél látott megoldások adhatják a jelek szerint. Ez azért is problémás, mert az még hagyján, hogy az Exynos 2200 nem lett egy túl emlékezetes darab, de tavaly a Samsung gyengélkedő „4 nm-es” eljárásán igazából a Snapdragon 8 Gen 1 is szenvedett, rossz volt a hatékonysága.

Galéria megnyitása

A Samsung egyelőre minden jel szerint eléggé spórolósra vette a figurát a Galaxy S23 FE-nél, kíváncsiak leszünk, mennyibe fog majd ez kerülni.

A Galaxy Tab S9 FE és Tab S9 FE+ is spórolós lesz a jelenlegi információk szerint, de ott még jobban jelen lesz ez, mivel az a hír járja, hogy csak az Exynos 1380 lapkát fogja használni, ami egy középkategóriás egység az erősebbek közül. Ezek a táblagépek 10,9 és 12,4 hüvelykes képátlóval szolgálhatnak majd, és ugyanazt a dizájnt fogják alkalmazni, viszont a „pluszosított” modellnek eggyel több kamerája is lesz a friss renderképek alapján.

A nagyobb táblagép 285,4 x 185,4 x 6,54 milliméteres idomokkal rendelkezik majd a kiszivárgott CAD adatok szerint, melyek alapján a renderképek is készültek. A kisebb szerkezet 254,3 x 165,8 x 6,7 milliméteres vonalakkal határolt. Az eszközök rendelkeznek majd ujjlenyomat-olvasóval, eza kereten fog helyet kapni, mint ahogy a kereten lesz a Smart Connector csatlakozási felület is billentyűzetek számára.

A Samsung július 26-án fog egy Galaxy Unpacked eseményt tartani, de az egyáltalán nem biztos, hogy minden Galaxy FE szériás újdonság felbukkan majd ennek keretében. Sőt mi több, az is elképzelhető, hogy ezek csak később fognak befutni.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére