Új Facebook szolgáltatás: hangüzenet konvertálása szöveggé

A rendkívül hasznos újítást egyelőre még csak néhány kiválasztott felhasználó tesztelheti, de ha jók lesznek a visszajelzéseik, elrajtolhat a szolgáltatás.

Új Facebook szolgáltatás: hangüzenet konvertálása szöveggé

A világ legnagyobb közösségi oldala, a Facebook, kínál egy olyan szolgáltatást, amelyet nagyon-nagyon sokan használnak: ez nem más, mint a chat. Az üzenetek a Messengeren keresztül azonnal elküldhetőek, a címzett pedig bármikor elolvashatja őket. Sokan vannak, akik pont emiatt regisztráltak a közösségi oldalra – vagyis azért, hogy könnyebben tarthassák a kapcsolatot ismerőseikkel, barátaikkal.

A Messenger korábban már bevezetett egy hasznos szolgáltatást, amellyel rövid hangüzenetet lehet küldeni ismerőseinknek, így ha éppen nincs idő írni, vagy csak valami személyesebbet szeretnénk küldeni, azt is megtehetjük.

Ez eddig szép és jó, de ezeket a hangüzeneteket nyilvános helyen sokszor elég kényelmetlen lehet meghallgatni – főleg, ha valami kényes témáról van szó. Itt jön be a képbe a legújabb szolgáltatás, ami ugyancsak a Messengerhez kapcsolódik. A fejlesztőcsapat egyik szakembere, David Marcus nemrégiben jelentette be, hogy munkatársaival egy új szolgáltatáson dolgoznak, ami lehetővé teszi a hangüzenetek szöveggé konvertálását, méghozzá teljesen automatikusan. A publikált screenshot alapján úgy tűnik, a szolgáltatás már előrehaladott állapotban van, azaz alkalmas arra, hogy rövid felhasználói csoport bevonásával megkezdjék a tesztelését.

David Marcus elmondása alapján az újítás már elérhetővé is vált néhány kiválasztott felhasználó számára, azt viszont fontos leszögezni, hogy a tesztcsoport meglehetősen szűk – egyelőre arra kíváncsiak a fejlesztők, működik-e a technológia. Az egész lényege, hogy az ismerőseinktől kapott rövid hangüzenet lejátszója alatt automatikusan megjelenik az üzenet tartalmának szöveges változata is, méghozzá dőlt betűs kiemeléssel.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward