Új billentyűzet gamereknek: érkezik a Razer BlackWidow V3

És a normál méretű változat mellett egy úgynevezett tenkeyless, azaz numerikus billentyűzet nélküli kiadás is elérhető lesz.

Új billentyűzet gamereknek: érkezik a Razer BlackWidow V3

A Razer BlackWidow sorozatának első tagja még 2010-ben jelent meg, akkoriban a gyártó szerint ez volt az első olyan gamer billentyűzet, amely mechanikus kapcsolókat használt. A széria nagy népszerűségre tett szert az elkövetkező évek folyamán, így a vállalat továbbra is figyelmet szentelt a dizájn fejlesztésére, ennek legfrissebb gyümölcse a most megjelenő BlackWidow V3.

Galéria megnyitása
Razer BlackWidow V3

Az új gamer billentyűzet több ponton is fejlődött, így minden eddiginél strapabíróbb, jobb RGB LED-es világítást kínál, valamint az USB kábel elvezetésér is figyelmet fordítottak. A BlakcWidow V3 esetében továbbfejlesztett alumíniumház áll rendelkezésre, ami tartalmaz kábelvezető csatornákat, plusz masszívabb felépítést is biztosít, mint az előző generációs házak. Az új billentyűzet kapott egy ergonomikus csuklótámaszt is, ami segít abban, hogy hosszabb játék alkalmával is kevésbé terheljük csuklóinkat, mint ha nem használnánk csuklótámaszt.

A BlackWidow V3 a Razer Green és a Razer Yellow kapcsolókat használhatja: előbbiek hallható és érezhető kattanással nyugtázzák a billentyű-lenyomást, míg utóbbiak csendesek, lineárisak, a még kisebb zaj érdekében pedig szilikon csillapítást is kaptak, így gépelés közben is csendesebben működhetnek. A mechanikus kapcsolók egy áttetsző felső résszel rendelkező házban foglalnak helyet, amire azért volt szükség, hogy a Razer Chroma RGB LED világítás még fényesebb, még látványosabb lehessen.

A kapcsolók felett DoubleShot ABS billentyűsapkák találhatóak, amelyek nem gravírozást alkalmaznak, hanem két műanyagréteg segítségével oldják meg a különböző szimbólumok megjelenítését, ezáltal több ezer órányi használat után sem kophatnak le a jelölések. A billentyűsapkák ezzel együtt megerősített oldalfallal is rendelkeznek, így a legmostohább körülmények között is megbízhatóan helytállhatnak.

Galéria megnyitása
Razer BlackWidow V3

A Razer Chrome RGB világítás 150-nél is több játékkal kompatibilis, így ezeknél a címeknél élvezhetjük a dinamikus világítás előnyeit, ami segít még jobban elmerülni az adott játékban. A fedélzetről természetesen a médiagombok sem hiányoznak, valamint kapunk egy Multi-Function Digital Roller névre keresztelt kiegészítőt is, am lényegében egy digitális görgő.

Ezzel sokféle feladatot lehet elvégezni: módosíthatjuk a hangerőt, zeneszámot válthatunk, elindíthatjuk és leállíthatjuk a tartalmak lejátszását, valamint a görgő átprogramozására is van mód, így szinte bármilyen funkciót hozzá lehet rendelni. Egyébként természetesen a billentyűk is programozhatóak, valamint makrók készítésére is van mód, illetve az RGB LED háttérvilágítás is módosítható. A beállításokat a beépített memóriában tárolhatjuk el, itt maximum 5 profil fér el egyszerre.

Az új gamer billentyűzetről nem hiányzik a Gaming Mode funkció, illetve az N-Key Roll-Over támogatás sem, a mintavételezési frekvencia pedig akár 1000 Hz is lehet. A Razer mechanikus kapcsolói várhatóan 80 millió lenyomást viselnek el élettartamuk során, azaz igen strapabírónak ígérkeznek.

Galéria megnyitása
Razer BlackWidow V3 Tenkeyless

A termékből érkezik egy Razer BlackWidow V3 Tenkeyless névre keresztelt megoldás is, ami szintén alumínium konstrukciót alkalmaz, megkapta a Razer Chroma RGB támogatást, valamint a DoubleShot ABS billentyűsapkák és a Razer mechanikus kapcsolók sem hiányoznak róla. Nincs viszont numerikus billentyűrész, illetve a dedikált médiagomboktól is búcsút kell venni, természetesen a digitális görgővel együtt, cserébe viszont sokkal kompaktabb az újdonság, mint fentebb említett társa. A billentyűk ebben az esetben is programozhatóak, kapunk Game Mode-ot, valamint az N-Key Roll-Over támogatás sem hiányzik a kínálatból.

Galéria megnyitása
Razer BlackWidow V3 Tenkeyless

A Razer BlackWidow V3 149,99 euróba kerül, míg a Razer BlackWidow V3 Tenkeyless ára 109,99 euró lesz. Már mindkét termék elérhető kereskedelmi forgalomban.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap