Tuningolt Radeon RX 480-as videokártya az XFX-től

Az egyedi hűtéssel ellátott újdonság egyedi nyomtatott áramköri lapot használ, és természetesen tuningolva érkezik, de további tuningra is lehetőséget ad.

Tuningolt Radeon RX 480-as videokártya az XFX-től

Az XFX hamarosan elérhetővé teszi tuningolt Radeon RX 480-as videokártyáját, ami egyedi hűtést kap és egyedi nyomtatott áramköri lapot használ. A megjelenésre napokon belül sor kerülhet, viszont néhány fotó és információ már most kiszivárgott az újdonsággal kapcsolatban, így ezeket az alábbiakban tálaljuk.

Az XFX Radeon RX 480 Double Dissipation videokártyája egyedi felépítésű nyomtatott áramköri lapot használ, amelyen hatfázisú tápellátást nyújtó VRM áramkör dolgozik. A minőségi komponensekre támaszkodó VRM nyolctűs PCI Express tápcsatlakozón keresztül szerzi be a működéséhez szükséges áramot, így tuning esetén sem mond csütörtököt. A Polaris alapú GPU egyébként már gyárilag is megemelt órajelen dolgozik, amiről annyit lehet tudni, hogy 1300 MHz feletti értéket jelent. A GPU mellé 8 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória jár, igaz, az egyelőre rejtély, hogy a memóriachipek is átestek-e némi tuningon. Az erős VRM és a minőségi hűtés jóvoltából jó eséllyel lehet majd még tovább tuningolni a terméket.

A melegedő komponensek hűtéséről egy egyedi felépítésű, Double Dissipation típusú videokártya hűtő gondoskodik, amely négy darab 6 milliméteres hőcsővel, néhány alumínium lamellával, valamint két darab 90 milliméteres átmérőjű ventilátorral dolgozik. A GPU által termelt hőt réz talpazaton keresztül veszik át a hőcsövek, a ventilátorok pedig szerszámok nélkül, a fedlap megbontása nélkül kiszerelhetőek, így egyszerűen lehet tisztítani őket, ha szükséges. A hűtés hatásfokának javításáról, illetve az elegáns megjelenésről egy hátlapi hűtőlemez is gondoskodik.

Az XFX újdonsága három darab DisplayPort 1.4-es, egy HDMI 2.0b és egy Dual-Link DVI porttal érkezik, megjelenésére pedig napokon belül számíthatunk. Akkor majd kiderül, pontosan milyen órajeleket alkalmazott a gyártó, illetve az is, mekkora összeg szerepel a termék árcéduláján.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward