Trinity referencia notesz, teljesítmény infók

A napokban az Arctic már lerántotta a leplet Trinity alapú HTPC-iről, most viszont egy Trinity alapú notebookról érkezett néhány információ.

Trinity referencia notesz, teljesítmény infók

A napokban az Arctic már lerántotta a leplet Trinity alapú HTPC-iről, most viszont egy Trinity alapú notebookról érkezett néhány információ.

A fotókon szereplő terméket az AMD pénzügyi eredményeit ismertető rendezvényen – AMD Financial Analyst Day – közelebbről is szemügyre lehetett venni. Az újdonság az egyik neves ODM, a Compal műhelyében készült és tulajdonképpen referencia modellnek tekinthető. A Compal ezzel a termékkel szeretné az OEM partnerek számára demonstrálni, hogy mire képes a Trinity APU.

A 18 milliméter vastag noteszgép kívülről egy átlagos notebooknak tűnik, a belsejében azonban egy alacsony fogyasztás mellett üzemelő Trinity APU lapul, ami négy darab x86-64-es Piledriver processzormaggal és Radeon HD 7000-es sorozatú videó vezérlővel áll a felhasználók rendelkezésére. A termék a legmodernebb portokkal is rendelkezik, így USB 3.0-s csatlakozó, HDMI port és mini-DisplayPort csatlakozó is van rajta. Utóbbi lehet, hogy nem más, mint egy Lightning Bolt port? A fenti fotókon látható referencia noteszgéppel a gyártó az 500-600 dollár közötti árkategóriát veszi majd célba.

Információmorzsák a mobil Trinity APU-k várható teljesítményével kapcsolatban

Az AMD a bemutató alkalmával, amikor a vállalat illetékesei nagyközönség elé tárták az ultrabookokba szánt Trinity A6-os APU egység képességeit bemutató diát, ismertettek néhány információt annak teljesítményével kapcsolatban is a dia lábjegyzetén.

Az adatok szerint a szóban forgó APU egység 3DMark Vantage alatt 2355 pontot ér el, míg ugyanebben a tesztben egy Core i5-2537M típusú, ugyancsak 17W-os TDP mellett üzemelő Sandy Bridge processzor mindössze 1158 pont begyűjtésére képes. Ennek értelmében a Trinity APU grafikai teljesítmény tekintetében 103%-os előnyt tud felmutatni a Core i5-2537M processzorral szemben.

A megjegyzések között arra is fény derül, hogy az AMD az Ivy Bridge architektúra köré épülő processzorok esetében nagyjából 30%-os teljesítménynövekedést vár IGP tekintetében. Ennek értelmében a gyártó 1505 pontos 3DMark Vantage eredményre számít egy, a tesztelt Sandy Bridge modellével azonos kategóriában elhelyezkedő Ivy Bridge processzortól. A 17W-os A6-os Trinity APU még így is 56%-os előnyben lesz majd az Intel megoldásával szemben.

Ezzel együtt a 25W-os TDP-vel érkező Trinity A10 APU teljesítményéről is érkezett némi információmorzsa. A nagyobb teljesítményű, vastagabb noteszgépekbe szánt központi egység 3600 pontot ért el 3DMark Vantage-ban, ami a dolgok jelenlegi állása szerint 136%-os előnyt jelent grafikai teljesítmény tekintetében az Ivy Bridge processzorokéhoz képest.

Processzorteljesítmény tekintetében az Intelnél lesz az előny, legalábbis a magonkénti teljesítmény, valamint az egy szálon futó alkalmazások esetében. A Trinity APU egységek inkább többszálú alkalmazásoknál lehetnek versenyképesek az Intel megoldásaival szemben.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward