Toshiba Satellite Click 2 Pro P30W - hibrid fém

13,3 hüvelykes IPS kijelző, hideg fém, SSD és dokkolós billentyűzet - mi kell még egy jó hibridhez? Utánajártunk...

Toshiba Satellite Click 2 Pro P30W - hibrid fém

Bevezetés, hardver, specifikáció

1 hete még melegrekordok dőltek meg, tegnap este pedig már nagy pelyhekben szállingózott a hó – szinte hihetetlen… Ahogy az időjárás változik, úgy változik a tesztelő hangulata is derűsből komorba, ilyenkor nem vágyik másra, csak valami szépre, ami újból felvillanyozhatja. A felvillanyozó szépséget e havazással megfűszerezett estén a Toshiba szolgáltatta egy olyan eszközzel, amitől nem lehet elvitatni, hogy külsejével azonnal felhívja magára a figyelmet. Erről a szavaknál többet mesélnek majd a képek (illetve a következő oldal), úgyhogy inkább rátérnénk a Satellite Click 2 Pro P30W „mivoltára”. A kicsomagolás során a formája kapcsán ultrabooknak gondolnánk, és nem is tévedünk nagyot, mert félig az. Azért csak félig, mert az érintőkijelző egy könnyed mozdulattal elválasztható a gép aljától, tehát valójában egy felsőkategóriás hibrid megoldásról van szó a klasszikus tablet + dokkolló felállásban.

Az alapok rendben vannak, a 13,3 hüvelykes panel IPS technológiával rendelkezik, felbontása 1920 × 1080, a megvilágítást természetesen LED-ek szolgáltatják. A pixelek mozgatásához a jelek szerint meglesz a hardver is: a SoC egy Intel megoldás, méghozzá egy Haswell-alapú Core i5-4210U, ultra alacsony, 15 wattos TDP osztállyal. A két natív maggal és a Hyper-Threadingnek köszönhetően további két szállal operáló processzor alapórajele 1,7 GHz, mely a Turbónak köszönhetően egészen 2,7 GHz-ig skálázódhat.

Az alaplappal BGA forrasztással kapcsolatot teremtő központi egység harmadlagos gyorsítótára 3 MB, memóriavezérlője maximum 16 GB RAM-ot kezel, melyek DDR3L-1333, DDR3L-1600, LPDDR3-1333 és LPDDR3-1600 modulok lehetnek. Az IGP szerepét egy HD Graphics 4400 tölti be, ami egy GT2-alapú megoldás 20 darab EU-val, 200 MHz-es alap- és 1100 MHz-es Turbó órajellel, DirectX 11.1, OpenCL 1.2 és OpenGL 4.0 támogatással. A modern QuickSync-nek köszönhetően a 4K videók kezelése sem gond a számára. A 4 GB DDR3 memória az alaplapra van forrasztva, ennek megfelelően egycsatornás üzemmódban működik, működési frekvenciája 1600 MHz. Az exkluzív tudástár részét képezi még az Intel Wireless Display, a Clear Video HD, az InTru 3D és az Insider technológiák támogatása.

A háttértár vonatkozásában szerencsére nem követték el azt a hibát, hogy merevlemezt építsenek egy tabletbe, így örömteli módon egy 128 GB-os Toshiba SSD-ről beszélhetünk (256 GB-os mérettel is elérhető a gép). Adatkapcsolatok terén is jó a helyzet, a beépített hálózati modul a Bluetooth 4.0 + LE mellett a legújabb WiFi szabványt is támogatja, így az a/b/g/n hálózatok mellett az „ac” verzió hatalmas sebességét is kiélvezhetjük. A sztereó hangszóró páros a Harman Kardon nevével van fémjelezve, majd később kiderül, ez hogyan mutatkozik meg a megszólaláskor. Kamerából kettőt is beépítettek a Click 2 Pro-ba, egy előlapit videobeszélgetésekhez és egy hátlapit fotózásra-videorögzítésre, előbbit 5 megapixeles, utóbbit 1920×1080-as felbontással tudja megtenni.

A csomag fontos eleme a dokkoló, melynek billentyűzete természetesen magyar nyelvű, a nálunk járt gép extra meghajtót, illetve akkumulátort nem tartalmazott. A tábla PC-ben lévő fő áramforrás egy 3 cellás lítium-ion telep. Forgalomba kerüléskor a gyártó Windows 8.1-gyel kínálta a portékát, ami természetesen ingyenesen frissíthető Windows 10-re, de akik mostanában lépik meg a vásárlást, vélhetően már alaplapból a legmodernebb Windows verziót kapják előtelepítve a példányukra. Specifikáció alapján tehát a Toshiba Satellite Click 2 Pro egy nem csak szemnek kellemes, de egy elég jó erőt felvonultató hibrid gépezetnek ígérkezik, ismerkedjünk meg vele közelebbről!

Külső, ergonómia, tartozékok

Az első pillantásra is egyértelmű, hogy a Satellite Click 2 Pro egy „heavy” kategóriában induló tablet, ez a 13,3 hüvelyk átmérőjű kijelző kapcsán nem meglepetés. Ennek megfelelően fekvő tájolású, használata mind a két kezet igényli. A 331 × 215 × 10,9 mm méretekkel és 0,945 kg-os tömeggel rendelkező tábla dizájn szempontjából sem utolsó. Az előlapnál persze megvannak a kötöttségek, mint például a Full HD IPS kijelzőt körülölelő, körülbelül 2 cm vastag fekete keret, amin végighúzódik az üvegborítás. Felül csak két szenzor és az előlapi kamera töri meg a sötétséget, míg alul-középen a megszokott Windows-logó (amely Windows-gombként is funkcionál) és jobb oldalt egy Core i5 matrica dobja fel a keretet. A készülékház további érdekessége, hogy a két felső sarok erőteljesen, míg a két alsó kevésbé lekerekített, utóbbit vélhetően a dokkoló csatlakozójának a kialakítása magyarázza.

Ami igazán nagyot robbant megjelenés szempontjából, az a hátlap: igényesen megmunkált szálcsiszolt alumíniumból készült (halvány aranyszínű árnyalatot kapva), annak minden előnyével és hátrányával. A pozitívumok közé tartozik a hűvös minőségérzet, a modern megjelenés és az a masszívság, amit az egész szerkezet számára nyújt, ugyanakkor érdemes rá vigyázni, mert érdes tárgyakkal könnyen megkarcolható, illetve izzadt kézben kissé csúszós lehet a fogása.

A hátlap a széleken agresszíven elvékonyított, az oldalak szinte már penge vékonyak – azért a fogása ettől még nem rossz a táblának, a tenyeret nem vágja. A felső részre két darab szellőzőrács került, ezen a két ponton távozik a meleg, amit a SoC és az egyéb melegedő komponensek termelnek, és mivel i5-ről van szó, aktív hőtőmegoldás került a Click 2 gyomrába. A jobb felső sarokban díszeleg még az 5 megapixeles hátlapi kamera, mely autófókuszos. Nem sokkal alatta a mikrofon apró bemeneti nyílása látható, valamint kétoldalt a két hangszóró rácsozata.

A Harman Kardon nevével fémjelzett hangkeltők pont olyan magasságba lettek elhelyezve, hogy azokat kezünkkel ne takarjuk le, és mivel nem a gép alján vannak, így a dokkoló sem árnyékol le a hangzásból. A jobb szélre kialakított kis fedlap a microSD kártyaolvasó nyílását rejti. A hátlap (ami ugye ultrabook módban fedlap) nekünk elnyerte tetszésünket, valahogy így kell kinéznie egy felsőkategóriás produktumnak.

A már említett vékony élekre nem került fel túl sok minden, csak a legszükségesebbek. A felső terület üres, jobboldalra is csak egy kis állapotjelző LED került a Click 2 alsó sarkának közelébe. A baloldal felső része szintén egy LED-del kezdődik, amit a bekapcsológomb követ, alatta a hangerő-szabályozóval, az alsó sarokhoz közeledvén pedig a microSD fedelének vége töri meg a síkot. Az igazán fontos felületek a gép aljára kerültek, kezdve egy 3,5 mm-es kombinált jack csatlakozóval, egy USB 2.0-val, valamint egy 4k felbontást kivezetni képes HDMI-vel. A két bementi lyukba a dokkoló karmai kapcsolódnak, elektronikusan pedig a középső csatlakozóval párosodnak össze. Jobboldalra már csak a töltő bemenete került.

A Click 2 összekapcsolódása a dokkolóval egyébként meglehetősen egyszerű, ugyanakkor stabil. A zsanérok felső részéhez egy bölcsőnek is felfogható, peremes tartósáv került, ide kell rácsúsztatni a tabletet egy határozott mozdulattal, és már készen is vagyunk. A szétválasztás sem sokkal nehezebb, rendhagyó módon először lefelé, a dokkoló irányába kell lenyomni a táblát, utána pedig már húzhatjuk is felfelé, elérve a kívánt eredményt. A zsanérok egyébként meglehetősen nagy mozgásteret adnak a kijelzővé váló tabletnek, ránézésre úgy ~115 fokig hajtható.

A Satellite Click 2 Pro is rendelkezik azzal az apró negatívummal, amivel a hasonló kategóriás gépek, azaz, hogy mivel minden lényeges és nagyobb tömeggel rendelkező dolog a tabletbe van sűrítve, az ultrabookká alakuló hibrid meglehetősen „fejnehéz”. Nagyobb szögre történő nyitás esetén olyan érzésünk van, mintha a gép hátra akarna esni, ugyanakkor az is kiderült, hogy ez alaptalan félelem, a Click 2 Pro minden téren jól áll a lábán.

A dokkoló az anyaeszközhöz hasonlóan jól kivitelezett darab. A teteje szálcsiszolt alumínium, ezüstös élei szépen elkerekítettek. A fém használata érződik az eszköz masszívságán is. Felül speciális funkciógombokat nem helyeztek el, egyből a billentyűzettel indul a móka, mely a mai trendnek megfelelően szigetes kialakítású. 87 gombból áll, melyek meglepően nagy méretűek, könnyen eltalálhatóak. Persze van némi átrendeződés egy asztali klaviatúrához képest (a felső sor és a kurzormozgató nyilak felezett méretűek, del/home/pgup/pgdn/end kikerült a jobb szélre egy oszlopba), de a körülményeket figyelembe véve a Toshiba mérnökei maximumhoz közelítő eredményt hoztak ki, ráadásul az egész némileg be van süllyesztve a palmresthez képest, ami kicsit még jobban fokozza a komfortot.

A gombok elég csendben teszik a dolgukat (ez alól szokás szerint a space kivétel kissé), nem túl magasak, elég rövid úton járnak, de a közöttük lévő távolság olyan nagy, hogy nem nagyon tudunk melléütni. További kellemes extra a fehér fénnyel megoldott háttérvilágítás, amelynek előnyeit rossz fényviszonyok között élvezhetjük igazán. A touchpad mérete a Satellite Click 2 Pro esetében sincs elspórolva, amit főként a Windows 10-ben is elérhető gesztusvezérlések indokolnak. Ahogy manapság szinte minden gépnél, úgy itt is az egész érintőpad egyetlen felület, egybeolvasztva az egérgombokkal, de szerencsére a nyomáspontok elég jól el vannak találva, percek alatt megszokható.

A touchpad érzékenysége megfelelő, nem kell túlzott erővel simogatni a cselekvéshez és kellően gyorsan képes lekövetni ujjunk mozgását, szóval olyan, amilyennek lennie kell egy felsőkategóriás gépben. A dokkoló fedlapjának dizájnját tovább díszíti a bal sarokba felfestett Satellite logó, illetve a jobb alsó sarokban tetszelgő Harman Kardon felirat. Nézzük az oldalakat!

Az elülső élre nem került semmi lényeges, csupán két állapotjelző LED (üzemállapot, WiFi-hálózat), valamint középen egy bevágás az anyagból, ami összecsukott állapotban a felnyitást segíti. A két oldalsó él annyira vékony, hogy oda művészet lett volna bármit is felapplikálni, az igazán lényegi dolgok hátul vannak, ahol a dokkoló egyébként is jóval vastagabb a zsanérok miatt. A sor egy 3,5 mm-es kombinált jack csatlakozóval indul, amit a HDMI és az SD-kártyaolvasó nyílása követ. Utána egy nagy szünet következik, majd két USB 3.0 és a töltő csatlakozója zárja a kínálatot.

Az, hogy a nagysebességű soros kapcsolatú felületből kettőt is kapunk, újabb pirospontot érdemel. A kiegészítő alja már speciális mintázatú műanyag, de az is a drágábbik fajtából. A négy darab elnyújtott kialakítású gumitappancs biztos talajfogást szavatol az eszköznek, amelybe kiépítéstől függően 500 GB-os merevlemez és/vagy kiegészítő akkumulátor is kerülhet. Ha ezekhez hozzá kell férni, akkor 10 darab csavart kell eltávolítani ahhoz, hogy a fenéklemez levehető legyen. A dokkoló egyébként olyannyira kecses és vékony, hogy alig növeli meg a tablet méretét (331 × 215 × 10,9 mm kontra 331 × 249 × 19,9 mm) és a tömeghez is kevesebb, mint 1 kilót ad hozzá.

Doboz, tartozékok

A Satellite Click 2 Pro P30W egy átlagos barna kartondobozban érkezett, melynek tartalma sem volt egy klasszikus kincsesláda, a tableten és a dokkolón kívül egy töltőt (19 V, 2,37 A, azaz 45 wattos), valamint egy hálózati tápkábelt találtunk benne a kézikönyv társaságában. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a nálunk járt csomag egy, a sajtónak szánt tesztpéldány volt, így a boltokban megtalálható doboz tartalma ettől eltérhet.

Teljesítmény, melegedés

A hardverrel az első oldalon már részletesen foglalkoztunk, így ezt itt nem tennénk újra meg. A HT-vel megtoldott kétmagos i5 a plusz két szállal kiegészítve tabletes mércével nézve elég meggyőző teljesítményt nyújt, amihez a 4 GB RAM és az SSD is komoly segítségére van.

A Windows 10 nem csak villámgyorsan kel életre a bekapcsolást követően, hanem nagyon pörgősen is fut folyamatosan a masinán, minden pillanatban a parancsunkat várja és a lehető leggyorsabban végre is hajtja azt. Az más kérdés, hogy a 128 GB-os tárhely hamar véget tud érni, akinek ez kevés, választhatja a 256 GB-os SSD-vel szerelt variánst, vagy akár a drágábbik dokkolót, amely 500 GB-os merevlemezt is tartalmaz.

A táblázatok megmutatták, hogy az i5-4210U bár még egy Haswell-alapokon nyugvó SoC, a 15 wattos TDP limit és az 1,7 GHz-es alapórajel ellenére is elég kellemes teljesítményt nyújt. Az igazság az, hogy használat közben a Turbó szinte folyamatosan aktív volt, 2400 MHz alatt nem nagyon láttuk dolgozni a magokat. Az IGP 3D-s teljesítménye nem dönt rekordokat, de alapvető 3D-s műveletekre (szerkesztés, filmnézés, stb) elég, sőt, akár még World of Tankozhatunk is vele, ha megelégszünk a legminimálisabb részletességi szinttel.

Háttértár

A 128 GB-os Toshiba (THNSNJ128GMCU) SSD nem okozott csalódást. Használat közben is érezni a sebességét, amik a tesztek után számokban is megmutatkoztak, lényegében egy modern SATA3 csatolójú SSD értékeit hozza.

Melegedés

Ahogy az már korábban említésre került, a 15 wattos TDP ellenére a Toshiba aktív hűtéssel látta el a táblagépet. Átlagos használat mellett a gép burkolatán gyakorlatilag semmilyen hőforrást nem érezni, a fémen egyenletesen oszlik el a meleg. A 30 perces AIDA64 rendszer-stabilitásteszt során (amivel mindent terheltünk) a 38-40 fokos CPU-magok mindössze 60 fokig melegedtek fel, szóval a hűtés meglehetősen hatékonyan teszi a dolgát.

Ez ugyanakkor sajnos zajban is megmutatkozik, mert teljes terhelésen a ventilátor süvítése már eléggé hallható, ha lehet hinni az AIDA-nak, akkor 4000 felett forog percenként. Az is tény, hogy ilyen terheléssel egy tablet PC ritkán találkozik, ha mégis, akkor arra az időre vélhetően meg fogja érni az a zajszint, amivel a teljesítményért fizetünk. Az SSD-t sem hatotta meg túlzottan az extra meló, 42 fokról mindössze 44-ig melegedett fel.

Használat, hangzás, kamera, üzemidő

Táblagép módban nyilván csak magát az anyaeszközt fogjuk, a 13,3 hüvelykes méret révén a tájolása fekvő, így kétkezes használatra nyílik mód. Az Toshiba TruBrite Full HD, magas fényerejű, LED-es háttérvilágítású LCD színei nagyon rendben vannak, köszönhetően az IPS technológiát alkalmazó panelnek, és azt nézhetjük bárhonnan, kis túlzással mindenhonnan ugyanazt látjuk. Az 1920×1080-as felbontás erre a képátlóra tökéletesen elég, a részletgazdagságra sem lehet panaszunk.

A kapacitív multitouch panel 10 pontot képes egyidejűleg érzékelni, mindent egybevetve tehát a kijelző abszolút erőssége az eszköznek, amit ebben a termékszegmensben el is várunk. Az automata fényerőszenzor elég hatékonyan látja el a feladatát, ám ha mégsem lennénk elégedettek a fényerővel, kézzel a maximálisra állítva azt erősen napfényes környezetben is van esélyünk az olvashatóságra, az egyedüli negatívum, hogy a kijelző előtti üveg eléggé tükröződik.

A rendszer sebességét illetően már elmondtuk, hogy az i5-4210U és a 4 GB már egy jó alapot ad a megfelelő tempóra, de az SSD-nek köszönhetően valóban nem lehet semmilyen panaszunk az operációs rendszer gyorsaságát illetően. Persze az éremnek két oldala van, amíg ez a SoC és RAM mennyiség egy táblagép esetén kiemelkedőnek nevezhető, addig egy ultrabook kapcsán inkább már csak a szükséges minimumot üti meg, de mivel egy hibrid eszközről van szó, muszáj kompromisszumokat kötni a teljesítmény és a fogyasztás vonatkozásában.

Hangzás

A Harman Kardon nevével fémjelezett sztereó hangszórópár kapcsán nehéz igazságosan nyilatkozni, hiszen e név láttán a felsőkategóriás, minden igényt kielégítő hangzás jut az eszünkbe/fülünkbe, amit nyilván egy tablet készülékházában egy 5 forintosnyi területen nem lehet reprodukálni.

Tabletes füllel vizsgálva egész hangosan és tisztán képesek megszólalni, csak maximális hangerőn van egy kis mértékű torzulás. Az átlagtól némileg több a részlet, valódi mélyeket azonban nem szabad várni. Az egyértelműen kijelenthető, hogy a Satellite Click 2 Pro érezhetően jobban szól, mint a 100 000 forint alatti tabletek, ami a Harman Kardonon kívül a logikus és átgondolt elrendezésnek is köszönhető.

Kamera

A hátlapi kamera a gép kategóriájához mérten átlagos, bár 5 megapixeles optikával tabletekben ritkán találkozunk, azért ez ebben az árszegmensben már bőven elvárható. A fotók képaránya 4:3 vagy 16:9 lehet, a videó felbontása pedig 720p vagy 1080p.

Galéria megnyitása grid_on

Bekapcsolhatóak rácsvonalak, állítható a frissítési frekvencia (50/60 Hz), megadhatóak a helyadatok, stb. Az előlapi kamera egyértelműen webkamerás célokra hivatott, a hátlapi "főkamera" egy jobb darab, hobbi/családi fotózásra elmegy, de vélhetően nem ez lesz a család elsődleges digitális fényképezőgépe.

Mintavideó:

Üzemidő

A Toshiba a termék gyártói aloldalán 6 óra 45 perces maximális üzemidőt említ (Mobile Mark 2012), így mi is bizakodással fogtunk bele a tesztelésbe. A háromcellás, 41 Wh-s lítium-ion telep maximális fényerő és 30 százalékos hangerő mellett, 1080p-s MKV film lejátszásakor 3 óra 48 perces etapot volt képes futni, ez bizony annyira nem kellemes adat. A PCMark8-ban elérhető akkuidőmérés közben sem hagyhattuk sokáig magára a gépet, 2 óra 34 percig volt működőképes.

A legnagyobb terhelést a masina az AIDA64 rendszer-stabilitásteszt alatt szenvedte el (mindent terheltünk, amit lehetett), nem is maradt sokáig üzemképes, 1 óra 54 perc alatt lemerült. A számok tükrében egyértelműen csalódottak vagyunk, az akku vagy alá lett méretezve, vagy a tesztgépben lévő telep rendelkezett valamilyen deficittel, ami ezeket az alacsony üzemidőket eredményezte.

Összegzés, vélemény

A Toshiba a Satellite Click 2 Pro P30W-at egyértelműen a piac felső szegmensébe szánja, szerencsére ez kívül-belül érezhető volt a terméken. Az anyaghasználat és az összeszerelés nagyon jó, egyedül a zsanérok tűnnek kissé lötyögősnek a tablet súlya alatt a csatlakoztatást követően, de ennek a használat során nem tapasztaltuk hátrányát. A FULL HD felbontású IPS kijelző képminőség és vezérlés szempontjából is képes kielégíteni a felsőkategória igényeit, egyetlen negatívumként a tükröződő üvegborítás említhető. A Toshiba dokkolt állapotban egyenesen ultrabooknak nevezi a Click 2 Pro P30W-t, bizonyos szempontból ezt el tudjuk fogadni, de azért kis túlzásnak érezzük. Tény, az alkata és megjelenése meg van hozzá, a gépház dokkolt állapotban is kellően vékony.

Ugyanakkor az akkumulátoros üzemidő nem csak a várttól maradt el, hanem attól is, amit egy általában egy komoly ultrabook kínál. A Core i5-4210U a 4 GB RAM-mal és az 128 GB-os SSD-vel tabletbe zárva egy nagyon erős trió, ultrabooként azért már nem használnánk rá ezt a jelzőt. Ez nem jelenti azt, hogy Satellite Click 2 Pro P30W egy rossz hibrid tábla, sőt, az egyik legkomolyabb, amit kezünk között tarthattunk. A kimenetkínálat nem rossz, jó, hogy USB 3.0-ból kettőt is kapunk, valamint HDMI-ből kétféle méret is rendelkezésre áll, adatkapcsolatok terén az AC-s WiFi-vel felvértezve a legmodernebb felszereltséget kapjuk, de egy 4G modemet még el tudtunk volna képzelni a repertoárba. Ha valakinek az üzemidő és a tárhely kevés lenne, akkor választhatja a drágább dokkolót 500 GB-os merevlemezzel és extra akkuval, mindkettő jó szolgálatot tehet.

Meglepő, de szigorúan véve túl sok mindenkivel nem kell megharcolnia a Click 2 Pro-nak, szétcsatolható hibrid gép nem sok van ebben a kategóriában, ami pénzben kifejezve 350 000 forintot jelent. Ha utóbbi nem feltétel (tehát van táblagép funkció, de nem szétcsatolható a két terület, hanem a billentyűzet rendszerint a kijelző mögé hajlik), akkor már gyorsan besűrűsödik a mezőny. Dell Inspiron 12 7000, ACER Aspire R7-371T, Lenovo Yoga 3 Pro, csak hogy néhány ellenfelet említsünk, akik mind lesben állnak, és jellemzően már Broadwell-alapokon teszik ezt, esetleg több RAM-mal is. Minősége és ára révén ezt a modellt üzleti szériás terméknek is fel lehet fogni, éppen ezért kicsit csalódás a 2 év garancia, 3-at szívesebben láttunk volna az adatlapon, és ha körbenézünk más gyártóknál, akkor láthatjuk, hogy ebben a kategóriában az átlag is ez. Viszont nem mehetünk el a No matter what garancia mellett, ami elég ütős, és pár hónapig még lehet regisztrálni rá. Ezen felül a szétcsatolhatóság továbbra is komoly érv lehet a Satellite Click 2 Pro mellett, ha erre valóban szükségünk van, de az is lehet, hogy első ránézésre beleszeretünk majd a külsőbe, és nem kellenek racionális érvek ahhoz, hogy a Toshiba ékszerdobozát válasszuk.

Gyártó honlapja: link

(megj.: az alábbiak a tesztelt példányra vonatkoznak, de természetesen van, ami az egész családra igaz)

Pro:

+ hatékony hűtőrendszer

+ jó billentyűzet és érintőpad, háttérvilágítással megfejelve

+ FHD IPS kijelző

+ alumínium a fedlapon és dokkoló fedlapján

+ nagyon jó rendszersebesség az SSD-nek köszönhetően

+ szétcsatolható, ami ebben a kategóriában már ritka

+ korrekt kimenetkínálat

+ AC szabványt támogató WiFi

Kontra:

- magas terhelésnél kissé süvítő ventilátor

- visszafogott akkumulátoros üzemidő

- "régebbi" SoC

- nincs beépített 4G modem

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward