Súlyos támadás érte a OnePlus adatbázisát

A vállalat hivatalosan elismerte, hogy személyes adatokat loptak a rendszerből.

Súlyos támadás érte a OnePlus adatbázisát

A OnePlus az egyik legismertebb feltörekvő mobilkészítő; a termékeit széles körben értékesíti világszerte, Kínától Indián és Európán át az Egyesült Államokig erős a piaci jelenléte a maga kategóriájában. És éppen ezért különösen komoly problémát jelent, hogy a napokban kibertámadás áldozatává vált, aminek eredményeként vásárlók adatait szerezték meg illetéktelenek.

A vállalat rendszerét ismeretlenek egy biztonsági résen keresztül áttörték, és fontos személyes adatokhoz jutottak hozzá. A OnePlus hivatalos közleménye szerint nagyon sok érzékeny információ szivároghatott ki, nevek, telefonszámok, e-mail címek, szállítási adatok juthattak illetéktelenek kezébe. Azt kiemelte a cég, hogy nem minden regisztrált érintett az ügyben, csak azoknak egy része, és mindenkit elektronikus levélben értesít az esetről, akinek az adatai rossz kezekbe kerülhetett. Amennyiben valakit nem tájékoztatott a OnePlus, az azt jelenti, hogy egészen biztosan nem érintett a mostani ügyben.

Galéria megnyitása

A OnePlus kiemelte, hogy a legnagyobb védelmet igénylő személyes információkhoz nem férhettek hozzá az elkövetők. Semmilyen nemű fizetési információ, jelszó vagy más fiókadat nem jutott ki, ezek biztonságban voltak a kiberbűnözőktől. Az elmúlt év fényében ezt érdemes is külön kihangsúlyoznia a vállalatnak. Nem ez a mostani volt ugyanis az első alkalom, hogy a OnePlus számára problémát okoz a vásárlói adatok megóvása.

A kínaiak korábban a mostaninál is súlyosabb támadásnak estek áldozatául, akkor kártyaadatokat is meg tudtak szerezni illetéktelenek. A vállalat állítólag sokkal nagyobb figyelmet kezd fordítani a kiberbiztonságra, mert az ismétlődő problémák aggasztóak lehetnek a vásárlók számára. Nem lenne meglepő, hogy ezeknek az eseteknek az ismeretében valaki inkább harmadik féltől próbálná beszerezni a OnePlus készülékeit, mint a gyártótól.

Elárulta a OnePlus, hogy a biztonsági csapat folyamatosan monitorozza a rendszert, és amikor észrevették a behatolást, akkor azonnal megtették a szükséges lépéseket. Mostanra meg van erősítve a védelem a korábbi behatolási ponton, és arról is meggyőződtek elvileg a szakemberek, hogy a mostanihoz hasonló biztonsági rés nincs a rendszerben.

„Nagyon sajnáljuk ezt, és elkötelezettek vagyunk minden tőlünk telhető erőfeszítés mellett, hogy megakadályozzuk az ilyen incidenseket.” – jelentette ki a vállalat az aktuális ügy kapcsán.

Elárulta a OnePlus, hogy a jelenlegi tervek szerint hamarosan elindítja a hivatalos bug bounty programját. Hivatalos álláspont szerint decemberben állhat ez üzembe, és a OnePlus egy világhírű biztonsági platform üzemeltetőjével partnerségben próbál majd arról gondoskodni, hogy a rendszere megbízhatóbbá válhasson.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap