Sok javítással jön az AMD AGESA ComboAM4 1.0.0.5 mikrokód

A csomagot már megkapták az OEM partnerek, így egyre több konfigurációhoz és alaplaphoz készülhetnek el a szükséges BIOS frissítések.

Sok javítással jön az AMD AGESA ComboAM4 1.0.0.5 mikrokód

Az AMD formálisan bejelentette az AGESA ComboAM4 mikrokód legfrissebb, 1.0.0.5-ös kiadását, amely számos hibajavítással érkezik, így érdemes lesz alkalmazni a köré épülő BIOS frissítéseket. Ezek minden esetben az adott PC- vagy alaplapgyártó hivatalos weboldaláról tölthetőek le, így ezeket a lapokat az elkövetkező napok és hetek folyamán érdemes lesz figyelni.

Az aktuális információk alapján az új mikrokód, amit BIOS formájában az OEM konfigurációk és az alaplapok gyártói egyaránt terjeszteni fognak a nem is oly távoli jövőben, segít a POST idő javításában egyes Micron gyártmányú lapkákkal ellátott DDR4-3200-as memóriamodulok esetében. Ezzel együtt javították a Realtek beépített Ethernet vezérlőinél jelentkező virtuális memória hibát, ami időszakosan léphetett fel, így most már ettől sem kell tartani. Az új mikrokód általános optimalizációkat hoz a PCI Express buszhoz is, amelyeknek köszönhetően növekszik a stabilitás, valamint az eszközök támogatása és használhatósága is.  Javították a RYZEN 3 Pro 2100GE APU egységet érintő hibát is, amely a PCIe sávok konfigurálásával kapcsolatban okozott nehézségeket, ám ez már a múlté.

A fentiek mellett a régebbi 1.0.0.4 a/ab/abb/abba mikrokódokkal érkező optimalizációk is helyet kaptak a csomagban, amelyek segítenek a teljesítmény és a stabilitás növelésében, így ha ezeket eddig nem alkalmaztuk BIOS frissítés formájában, itt lesz a remek alkalom, hogy megtegyük. Az MSI egyes alaplapjai már meg is kapták az AGESA ComboAM4 1.0.0.5-ös mikrokódot, de rövidesen a többi gyártó termékeinél is megjelenhetnek a friss BIOS-ok.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap