Shop menü

SEREGNYI FEJLESZTŐ DOLGOZIK MAJD A DIABLO 4 ÚJ TARTALMAIN

Nagyjából az is kiderült, hogy fognak működni a szezonok.
Vaffler Dániel
Vaffler Dániel
Seregnyi fejlesztő dolgozik majd a Diablo 4 új tartalmain

A Blizzard új negyedéves bejegyzésében közölte, hogy mire lehet számítani a Diablo 4 megjelenése után - legalábbis nagy vonalakban. A stúdió azt ígéri, hogy "egy seregnyi fejlesztő" dolgozik majd az új szezonális tartalmakon, a frissítésekkel pedig jöhetnek egyszerűbb polírozások, valamint fontos új lehetőségek, tartalmak, ellenségek, tárgyak élő események, meg persze szezonbérletek.

A Diablo 4 szezonjai az elődöt másolják majd: minden szezont egy teljesen új karakterrel kell majd kezdeni, amelyik semmilyen tárgyat vagy aranyat nem hozhat át az előző szezonból. A korábbi karakterek az Eternal Realm részlegen belül lesznek elérhetők.

A Blizzard szerint ez azért jó rendszer, mert így mindenki láthatja majd, hogy a játék szezonról szezonra jelentősen változik és fejlődik majd.

Új játékmeneti elemekre, küldetésvonalakra, kihívásokra és egyéb újdonságokra lehet számítani a szintezés során, így minden szezon egy új élmény lesz az előzőhöz képest.

A szezonális élő események között olyanokat kell elképzelni, mint mondjuk egy nagyobb ellenséges faj inváziója, vagy egy új kereskedő feltűnése. Visszatér a Diablo 3-ból a Season Journey-rendszer is, ami a szezonbérlettől független lesz és mindenki számára elérhető, és ahol különböző feladatok teljesítésével szerezhetünk limitált ideig elérhető holmikat.

Galéria megnyitása

A szezonbérleteken belül ingyenes és fizetős előrehaladási lehetőség is lesz. Elérhetővé válnak boosterek, amik gyorsítják a fejlődést, de mivel ennek hatása van a játékmenetre, így az ingyenes úton belül válnak elérhetővé mindenki számára, és bizonyos mérföldköveket kell elérnünk hozzájuk, így tehát a fizetős játékosok sem kerülnek előnybe.

A szezonbérlethez kapcsolódik prémium in-game fizetőeszköz, azonban a Blizzard újra hangsúlyozta, hogy ezek pusztán kozmetikai jellegűek. A készítők viszont azt ígérik, hogy a legjobban kinéző cuccok ingyenesen is megszerezhetőek lesznek, ugyanakkor bizonyos tematikus holmik exkluzívak lesznek az adott szezonbérleten belül.

A Blizzard tehát újra és újra igyekszik megnyugtatni mindenkit, hogy a Diablo 3 bedőlt valós pénzes aukciós háza, és a Diablo Immortal megkérdőjelezhető monetizációs rendszere után a Diablo 4 esetében nem fognak ilyen hibákat véteni. Mindenesetre a Diablo 4 zárt "családi" alfatesztje már egy ideje zajlik, így hamarosan várható a béta indulása. A megjelenésre 2023-ban lehet számítani.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére