Scythe Ashura, az új zászlóshajó

Az Ashura névre keresztelt CPU hűtő halkan és hatékonyan dolgozik, plusz a magasabb hűtőbordával ellátott memóriamodulokkal sem veszik össze.

Scythe Ashura, az új zászlóshajó

Megérkezett a Scythe legfrissebb processzorhűtője, amely az Ashura nevet viseli. A sokoldalú felfogató rendszerrel büszkélkedő újdonság tökéletesen alkalmas a modern processzorok halk és hatékony hűtésére, emellett a magasabb memóriamodulokkal is remekül együttműködik.

Az Ashura egy torony formátumú processzorhűtő, amely igen vékony felépítéssel rendelkezik. A 141 x 165 x 65 milliméteres mérettel és 750 grammos tömeggel büszkélkedő processzorhűtő aszimmetrikus, így nem lóg be a memóriafoglalatok fölé, azaz nem akadályozza a magasabb hűtőbordával ellátott modulok alkalmazását.

Az új processzorhűtő rézből készült, nikkelborítással ellátott talpazatot kapott, amelyen hat darab, egyenként 6 milliméteres átmérőjű hőcső halad át.

A rengeteg alumínium hűtőbordából álló hűtőtömb alap esetben csak egyetlen egy ventilátorral gazdálkodik, méghozzá egy Glide Stream sorozatú, 140 milliméteres átmérőjű példánnyal.

A PWM támogatással is ellátott légkeverő a percenkénti 500-as és 1300-as fordulatszám-tartományban dolgozik, zajszintje ennek megfelelően 13 dB(A) és 30,7 dB(A) között változik. A ventilátor maximális fordulatszám mellett óránként 165,10 köbméternyi levegő megmozgatására képes, minimális fordulatszámon pedig 63,49 köbméternyi levegőt forgat át egy óra leforgása alatt.

Amennyiben szükséges, a processzorhűtőt egy második légkeverővel is elláthatjuk a még komolyabb hűtőteljesítmény elérésének érdekében. A második ventilátor rögzítéséhez természetesen minden szükséges kellék jelen van a csomagban.

Az Ashura egy újfajta rögzítő mechanizmust alkalmaz, amellyel egyszerűen és gyorsan felszerelhetjük őt a különféle processzorfoglalatokra. A termék az Intel LGA-775/1155/1156/1366/2011 és az AMD Socket AM2/AM2+/AM3/AM3+/FM1/FM2 processzorfoglalataira egyaránt illeszkedik.

Az új processzorhűtő már elérhető kereskedelmi forgalomban, ára pedig 36,5 euró magasságában helyezkedik el. A termék először januárban tűnt fel, azóta azonban néhány helyen már kapható is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward