Satellite Reign fejlesztői napló - mocap

Házilag összeállított motion capture technológiáját mutatja be a 5 Lives, a Syndicate Wars szellemi örökösének alkotója

Satellite Reign fejlesztői napló - mocap

A Kickstarter segítségével megfinanszírozott Satellite Reign stratégiai játék alkotói a fejlesztői napló legújabb részében a saját maguk által kikísérletezett motion capture technológiát mutatják be. A játék az 1997-es Bullfrog által készített Syndicate Wars szellemi utódja, a 5 Lives csapatánál a fejlesztést Mike Diskett vezeti, aki az eredeti játék producere volt, emellett olyan nagy címeken is dolgozott, mint pl. a GTA 4.

A csapat nem rendelkezik a nagy stúdiók által használt drága motion capture felszereléssel, és az ennek működtetéséhez szükséges nagy számú munkatárssal, ezért úgy döntöttek, hogy saját felállást készítenek. Először a Kinecttel próbálkoztak, ami klassz volt ugyan, de nem hozta a várt eredményeket: a karok és lábak ugyanis időnként váratlan irányokban kezdtek lengedezni. Végül egy négy kamerás felállás mellett döntöttek, amely optimális volt számukra költség, minőség és egyszerűség szempontjából. Négy PlayStation Eye kamerát helyeztek el a stúdióban félkör alakban és az iPi Mocap Studio nevű szoftver segítségével rögzítették a mozgásokat. A kalibrálás egy zseblámpa segítségével történt, amelyet körbehordoztak, ebből a szoftver már be tudta lőni, hol helyezkednek el térben a kamerák.

A munkafolyamat ezután a következő: a felvett mozgások adatait beimportálják a Maya 3D-s programba, ahol kiigazítják a kisebb hibákat, és ha elégedettek az eredménnyel, a kész animációkat beexportálják a játékba. A Unity animáció szerkesztőjének segítségével tudják megmondani a játéknak, hogy bizonyos feltételek teljesülése esetén melyik animációt játssza le, ill. hogyan és mikor mossa egymásba a különböző fázisokat, hogy az átmenetek finomak legyenek.

Az alkotók egyelőre még tesztelik a különböző rendszereket, de a későbbi fejlesztői videókban még többet is mutatnak majd a játék készítésének rejtelmeiből.

Kapcsolódó híreink:

Satellite Reign - a Syndicate Wars nyomdokain

[link href="https://ipon.hu/hir/satellite_reign___sikerult_a_kickstarteres_gyujtes/26193" target="_blank"]Satellite Reign - sikerült a Kickstarteres gyűjtés

[/link]

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward