Samsung és LG paneleket kaptak a Pixelek

Samsung és LG paneleket kaptak a Pixelek

Az iFixit az elmúlt napokban beható vizsgálatnak vetette alá a Google új generációs referencia készülékeit. Ezeket a mobilokat már a Foxconnal gyártatja a keresőóriás, de természetesen a különböző komponensek más-más beszállítóktól érkeznek. Az iFixit révén kiderült, hogy a kijelzőket kik gyártják, és persze az is, hogy mennyire egyszerűen lehet a gépeket javítani.

Galéria megnyitása
A Pixel 3 XL darabokra szedve

Tavaly a Pixel 2 XL rendkívül sok kritikát kapott azért, mert az LG-től származó megjelenítője meglehetősen sok minőségi problémával küzdött, kezdve a megszokottnál is rövidebb idő alatt kialakuló beégéssel. Idén a tervezők a nagyobbik Pixel esetében már a Samsungtól szerezték be az AMOLED technológiás panelt. Az iFixit elemzésének a megjelenését követően azt lehetett gondolni, hogy talán a Google nem szeretett volna kockáztatni, és ezért döntött úgy, hogy inkább a Samsungnak szavaz bizalmat, és az LG-t faképnél hagyja. Azonban a Pixel 3 elemzésének a publikálása után más megvilágításba került a dolog. Idén ugyanis a kisebb Pixel kapott olyan OLED panelt, amit az LG gyárt, pedig a Pixel 2-nek tavaly a Samsung szállított. Az idei Pixelek tehát a kijelzőt tekintve egy egyszerű beszállítói helycserét követően érkeztek. Remélhetőleg ebben az évben már nem lesznek minőségi problémák egyik termékkel sem, tavaly ugyanis meglehetően problémásak voltak a Pixelek.

Galéria megnyitása
A Pixel 3 komponenseire bontva

Az iFixit egyébként egyik okostelefonnál sem ítélte túl jónak a szerelhetőséget, szóval minden bizonnyal a szervizesek is bíznak abban, hogy jól sikerültek a készülékek.

A Google Pixel 3 és a Pixel 3 XL is csak négy pontot kapott a tízből, szóval otthon senkinek nem ajánlott elkezdeni a szerelést, jól jön a mobiloknál a tapasztalat.

Annyi pozitívumot emelt ki az iFixit a készülékeknél, hogy egyforma csavarokkal (T3 Torx) vannak szerelve és az akkumulátor biztosítása javításbatár módon lett megoldva. Ellenben negatívum a gépeknél a sérülékenység és a nehezen cserélhető kijelző, valamint az is, hogy bármilyen komponens eléréséhez meg kell küzdeni a hátlap ragasztásával. És a szétszedést követően a vízállóságot nehéz garantálni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap