Samsung: 512 GB-os microSD okostelefonok számára

Az új terméken elképesztő mennyiségű adatot lehet majd tárolni, és nemcsak a mobilokban tehet majd jó szolgálatot.

Samsung: 512 GB-os microSD okostelefonok számára

A Samsung a Galaxy Note9-től kezdve támogatja az 512 GB-os memóriakártyákat, és ez az a készülék, aminél a vállalat kifejezetten nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy a bővítési lehetőséget kihasználva akár egy terabájtra fel lehet tornászni a tárhelyét. Ebben pedig kiváló társ lesz az új EVO Plus szériás microSD kártya.

Galéria megnyitása

Nem ez a világ első 512 GB-nyi hellyel szolgáló memóriakártyája, de a Samsung EVO Plus az egyik legnagyobb tempót diktáló megoldás az elérhető termékek körében. A lapka olvasási sebessége feszegeti az UHS-I busz határát, ugyanis 100 MB/s-ra képes, és még az írás során is másodpercenként 90 MB-nyi adatot tud megmozgatni. A vállalat elmondása alapján egy 4K-s videót, ami nagyjából 3 GB-os méretű, mindössze 38 másodperc alatt lehet átpakolni a memóriakártyára. És a fél terabájtos tárkapacitásnak hála a Samsung úgy kalkulál, hogy akár 24 órányi kiváló minőségű Ultra HD videót is el lehet rajta tárolni. A memóriakártyát egy SD adapterrel együtt fogja forgalomba bocsájtani a vállalat, hogy minél több célra lehessen azonnal felhasználni, szóval ugyan a mobilokat emelte ki a cég, természetesen más eszközökben is derekasan helytállhat – fényképezőkben, kamerákban jól kamatoztatható a sebessége.

Galéria megnyitása

Az EVO Plus microSD 512 GB egyébként annak ellenére, hogy nagyon jó tempót tud nyújtani papíron, alig került rá a teljesítményre vonatkozó jelölés. Az UHS-I (I) mellett csak az UHS Speed Class 3 (U3) piktogramja található meg rajta. Szóval nincs videós besorolása, és annak ellenére, hogy a Samsung a termékfotók alapján egyértelműen mobilos felhasználásra helyezi a hangsúlyt, semmilyen Application Performance osztályzattal nem rendelkezik a memóriakártya, sem az A1, sem pedig az A2 jelölés nem került fel a termékre. Ettől függetlenül valószínűleg jól vizsgázik majd a programok futtatásakor is ez a kártya, de a vásárlók számára fontos lenne az SD Association erre vonatkozó jelzése, hiszen ez alapján tudnak a legpontosabban tájékozódni a rendkívül széles kínálatban. A lapka bírja a vizet, a röntgensugarakat, a mágnesességet, valamint a szélsőséges hőmérsékleti viszonyokat (-25 és 85°C között működik) is, és a gyártó 10 év garanciát vállal rá.

A Samsung EVO Plus microSD 512 GB meglehetősen sokba fog kerülni, 290 eurót kell érte leszurkolni, míg az éppen feleakkora tárkapacitással szolgáló 256 gigás modell csak 100 euróba kerül. (Ennyiért bizony már válogatni lehet a kiváló lehetőséget nyújtó középkategóriás okostelefonok között.) A fél terabájtos termék előre láthatólag november 15-én válhat elérhetővé.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap