Saints Row: Nem kéne ennyi pornó maca

Néhány Volition-ös fejlesztő hangot adott annak, hogy mennyire nem tetszett nekik, amikor megboldogult kiadójuk - a THQ -, a játék reklámkampányánál túl nagy szerepet osztott a pornószínésznőknek.

Saints Row: Nem kéne ennyi pornó maca

Néhány Volition-ös fejlesztő hangot adott annak, hogy mennyire nem tetszett nekik, amikor megboldogult kiadójuk - a THQ -, a játék reklámkampányánál túl nagy szerepet osztott a pornószínésznőknek.

A társ producer Kate Nelson erősen kritizálta a pornófókuszt és különösen fel volt háborodva akkor, amikor a THQ marketingesei azt javasolták, hogy Tera Patrick-ot nevezzék "special producer"-nek a projekten.

"Olyat mondani valakire, akinek nincs semmi tapasztalata a játékiparban, hogy a projektünk producere, a Penthouse lányok meg QA (minőségbiztosítás) alkalmazottak... értem én a humort ebben a fajta promócióban, csak nálam itt válik valósággá a dolog, ahogy átbukfenceznek azon a bizonyos határvonalon."

A pornószínésző Tera Patrick-ot még a Saints Row 2 reklámozására kérték fel, mi több az egyik karakternek ő adta a szinkronhangját az Ultor Exposed kiegészítőben. Az egykori pornós Sasha Grey pedig Viola DeWynter szerepét töltötte be a Saints Row: The Third-ben.

Nelson legfontosabb ellenérve az volt, hogy egy játék marketingjének tükröznie kéne a játék szellemiségét, ez pedig nem valósult meg a Saints Row-nál a pornósztáros kampánnyal. A Saints Row nem más, mint egy paródia, tele csipkelődéssel. Az sem utolsó, hogy a játék minden lehetőséget megad arra is, hogy egy fontos női karakter szerepét töltse be a játékos (mély karakter testreszabási lehetőségek vannak). Lehettek benne nagydarab vagy nyeszlett, akár még kék nők is, mindehhez pedig komoly narratíva is van.

"Az lehetsz, aki akarsz a játékban, mi pedig rengeteg erős női karaktert írtunk a sztoriba. Szerintem a játék nagyon pozitívan festi le a nőket, ezzel szemben a reklámokban csak a sztriptízesek mentek meg a dildó ütő - nagyon sajnálom, hogy az előbb említettek így nem jutnak el a játékosokhoz."

A Saints Row 4 új otthonát a Deep Silver adja, de egyelőre az még kérdéses, hogy az előző kiadó gyakorlatain mennyit fognak változtatni. A legutóbbi népszerűsítő eseményen rúdtáncosok voltak...

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward