PowerColor R9 290(X) videokártyák egyedi léghűtéssel

A PCS+ sorozatot erősítő újdonságok háromventilátoros hűtéssel és gyárilag megemelt órajelekkel kerülnek forgalomba.

PowerColor R9 290(X) videokártyák egyedi léghűtéssel

A PowerColor korábban, az R9 290X videokártyák rajtjakor elsőként mutatott be olyan modellt, amely egyedi hűtéssel került a boltok polcaira. A szóban forgó videokártya az R9 290X LCS nevet viselte és egy EKWB gyártmányú, FC-R9-290X típusjelzéssel ellátott folyadékhűtő blokkot hordozott magán, nyomtatott áramköri lapja azonban megegyezett a referencia modellekével.

Azóta sok víz lefolyt a Dunán, bemutatkoztak az AMD partnereinek egyedi léghűtéssel ellátott R9 290(X) sorozatú videokártyái, ám a PowerColor eddig még nem rukkolt elő olyan modellel, ami egyedi léghűtéssel és/vagy egyedi nyomtatott áramköri lappal büszkélkedik. A helyzet hamarosan megváltozik, ugyanis a gyártó műhelyében már elkészült a Radeon R9 290X PCS+, ami egy gyárilag tuningolt, egyedi léghűtéssel ellátott videokártya. A hírek szerint rövidesen egy R9 290 PCS+ is érkezik, ami ugyanúgy néz majd ki, mint a mellékelt fotókon látható R9 290X PCS+.

A rendelkezésre álló fotók alapján az R9 290X PCS+ nyomtatott áramköri lapja referencia dizájnra épül, a rajta elhelyezett komponensek azonban már várhatóan minőségibbek lesznek, mint a referencia modelleken elhelyezett társaik – ahogy az lenni szokott. A tuningolt GPU és az egyéb melegedő komponensek hűtéséről egy kétslotos felépítésű, három ventilátorral ellátott videokártya hűtő gondoskodik, amely az R9 290(X) PCS+ modellekkel mutatkozik be. A termék réz talpazatot és rézből készült hőcsöveket, valamint számos alumínium lamellát vet be a minél hatékonyabb hűtés biztosítása érdekében, a hőt pedig három darab 80 milliméteres átmérőjű ventilátor távolítja el, méghozzá a referencia hűtésnél halkabban és hatékonyabban.

Az egyelőre sajnos nem derült ki, hogy a PowerColor R9 290(X) PCS+ videokártyái pontosan milyen órajeleken üzemelnek és mennyibe kerülnek majd. A friss jövevények remélhetőleg hamarosan elérhetőek lesznek kereskedelmi forgalomban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward