Phenom II X6: a várható árak?

Az Intel első hatmagos asztali processzora már kapható, de az AMD sincs vészesen nagy lemaradásban: a gyártó április folyamán dobja piacra első hatmagos egységeit, amelyekből az előzetes hírek szerint első körben háromféle model kerül forgalomba. A termékek specifikációival kapcsolatban már rendelkezésre áll néhány információ, sőt, az is sejthető, hogy a vállalat az új processzoroknál a Turbo Boost mintájára egy új technológiát fog alkalmazni, ami lehetővé teszi, hogy egy mag használata esetén a rendszer a processzor névleges órajelét dinamikusan megemelje úgy, hogy a megszabott TDP értékből ne lógjon ki az egység fogyasztás tekintetében.

Phenom II X6: a várható árak?

Az Intel első hatmagos asztali processzora már kapható, de az AMD sincs vészesen nagy lemaradásban: a gyártó április folyamán dobja piacra első hatmagos egységeit, amelyekből az előzetes hírek szerint első körben háromféle model kerül forgalomba. A termékek specifikációival kapcsolatban már rendelkezésre áll néhány információ, sőt, az is sejthető, hogy a vállalat a processzoroknál a Turbo Boost mintájára egy új technológiát fog alkalmazni, ami lehetővé teszi, hogy egy mag használata esetén a rendszer a processzor névleges órajelét dinamikusan megemelje úgy, hogy a megszabott TDP értékből ne lógjon ki az egység fogyasztás tekintetében.

Az újdonságokról tehát - nem hivatalosan - már szinte minden tudható, de az egyik legfontosabb és legkényesebb parameter, azaz a processzorok ára mindezidáig rejtély volt. Most az AlienBabelTech munkatársai megkapták az AMD hivatalos “árlistáját”, amelyből kiderül, hogy a Phenom II X6 1090T Black Edition és a Phenom II X6 1055T modellek pontosan mennyibe fognak kerülni. A leggyorsabb hatmagos Phenom II-es processzor 3,2 GHz-es órajelen ketyeg majd és 125W-os TDP mellett fog üzemelni, ára pedig 295 dollár magasságában helyezkedik el. A Phenom II X6 1055T esetében az órajel már “csak” 2,8 GHz-es lesz, a TDP viszont változatlanul 125W-os értéket képvisel. Ezért a modellért 199 dollárt kell majd letennünk az asztalra.

Galéria megnyitása
Amennyiben a fenti árak pontosak és valóban az AMD-től származnak, akkor a leggyorsabb Phenom II X6-os model egy picivel drágább less, mint az Intel LGA-1156-os foglalatba illeszkedő Core i7-860-as processzora és egy árszinten foglalhat majd helyet az LGA-1366-os Core i7-930-as modellel. Ezzel egy időben a Phenom II X6 1055T a népszerű Core i7-750-es Intel processzor ellen szállhat majd harcba, már ami az árat illeti.

Az elmúlt napok információi a friss hírek fényében kissé érdekesek. Nemrégiben arról érkeztek értesülések, hogy a Phenom II X6-os család leggyorsabb tagja a 1075T modell lesz, amely 3 GHz-en ketyeg majd. Eleinte ez így is lehet, de úgy tűnik, hogy a későbbiekben jön majd a fent említett Black Edition modell is. Korábban egy 1035T névre keresztelt processzorról is szó esett, ami a friss, árakkal kapcsolatos híradásokban sajnos ez a modell nem szerepel.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap