Olcsó, Haswell alapú Acer Chromebook érkezik

Az Acer Chromebookja első ránézésre vonzónak tűnik, de az ördög mindig a részletekben rejlik.

Olcsó, Haswell alapú Acer Chromebook érkezik

A napokban a HP már bemutatott egy rendkívül kecses Chromebookot, ám az a modell nem Haswell, hanem Samsung Exynos 5250-es típusú, ARM architektúrára alapozó processzort rejtett. A HP 280 dolláros Chromebookjának a jelek szerint ütőképes kihívója érkezett, ugyanis az Acer lerántotta a leplet legfrissebb Chromebookjáról, a C70-2800-as modellről, ami a maga 250 dolláros árával olcsóbb a HP megoldásánál, Haswell alapú processzorával pedig látszólag vonzóbb is.

A Chromebook C70-2800 egy Haswell alapú Celeron 2955U processzort rejt, amely két CPU maggal büszkélkedik és 1,4 GHz-es magórajelen ketyeg. A processzor mellé 4 GB-nyi DDR3L rendszermemória jár, az adatok tárolásáról pedig 16 GB-nyi NAND Flash tárhely gondoskodik. Az újdonság 802.11n WiFi és Bluetooth 4.0-s támogatást egyaránt kínál, csatlakozói között pedig egy-egy USB 2.0-s és USB 3.0-s port sorakozik, méghozzá egy HDMI videó kimenet és egy SD memóriakártya-olvasó társaságában. A fedélzetről a HD webkamera sem hiányzik. A termék akkumulátoridő tekintetében is remek választásnak tűnik, ugyanis egy teljes akkumulátortöltés hatására nyolc és fél órányi üzemidőt kínál. Az akkumulátor szerepét egy háromcellás, 3950 mAh-s lítium-polimer egységre bízták.

Persze joggal gondolhatjuk, hogy ez mind szép és jó, de valahol biztos "kilóg a lóláb". Ez sajnos így is van: a 11,6 colos képátlójú LCD kijelző 1366 x 768 pixeles natív felbontást alkalmaz és a jelek szerint a HP megoldásával ellentétben nem IPS panelre épül. Az Acer a panel típusáról és betekintési szögeiről nem tesz említést, úgyhogy az IPS panel jelenlétét jó eséllyel kizárhatjuk - valószínűleg TN+Film panel lapul a termékben. Az azért jó hír, hogy az Acer szerint a termék tükröződés-mentes kijelzőjét nem csak beltérben, hanem kültérben is remekül lehet látni.

A teljes méretű Acer FineTip billentyűzettel és többérintéses támogatással felvértezett érintőpaddal rendelkező Chromebook beépített hangszórókkal is rendelkezik. A 288 milliméter széles, 203,97 milliméter mély és 19,05 milliméter vastag újdonság 1252 grammot nyom a mérlegen, azaz kellően könnyű és kompakt.

Az Acer Chromebook C270-2800 már előrendelhető az Amazon kínálatában, ahol a 250 dolláros alapárhoz képest 10 dollár kedvezménnyel, 240 dollárért lehet hozzájutni. Arról nincs hír, hogy a termék szállítása pontosan mikor indul meg.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward