Nem lesznek The Crew tesztek megjelenés előtt

A sajtó mindenki mással együtt kezdheti el nyúzni a játékot.

Nem lesznek The Crew tesztek megjelenés előtt

Egy perc nyugta nincs a Ubisoftnak. Persze nem mintha sajnálnánk a céget, elvégre maga alatt mélyíti egyre inkább a gödröt. Miről is van szó? A különböző újságok és online magazinok jellemzően a megjelenés előtt pár nappal megkapják a kiadóktól vagy forgalmazóktól a játékok tesztpéldányait, hogy a megjelenés napjára, vagy annak környékére meg tudják írni a tesztet. Ez természetesen azért jó, mert a vásárlóknak nem kell vaktában megvenniük a játékot, el tudnak előtte olvasni néhány véleményt a különböző lapoktól - persze abban az esetben, ha nem rendelték elő az adott címet (az előrendelés meg sajnos kezd mostanában egyre nagyobb kockázatot jelenteni).

Hogy az újságok előbb kaphassák meg a tesztpéldányokat, az esetek többségében vállalniuk kell valamiféle embargót - tehát, hogy egy bizonyos dátum előtt nem közlik a tesztet, sőt sokszor videókat, vagy egyéb anyagokat sem közölhetnek. Ez az embargó az esetek 90%-ában a játék hivatalos megjelenésének napján 00:01-kor jár le, elvégre logikus, hogy ha már bárki megveheti a játékot, akkor bárki posztolhat is róla bármit. Sőt, sokszor még pár nappal a megjelenés előtt is kimehet a cikk, így történt például a Dragon Age: Inquisition esetében is, ami meglepő módon pont az EA-t dicséri (de sajnos nem itthon Magyarországon).

De nem úgy az Assassin's Creed: Unitynél! Ott konkrétan a megjelenés dátumától kezdve még 12 órán keresztül nem kerülhetett ki egyetlen teszt sem. Vajon véletlen? Nem valószínű. Persze a Ubisoft meg is kapta a magáét érte, ám a kiadó most új tervvel állt elő a The Crew megjelenésére! Ezúttal a srácok annyira rendesek, hogy megengedik, hogy a megjelenéssel egy időben kimehessenek anyagok, de ez csak annak fog sikerülni, aki 1 másodperc játék után írja meg a tesztjét, vagy a korábbi bétatesztek tapasztalatai alapján. Korai tesztpéldányokat ugyanis nem kap senki.

"Sokan szerettek professzionális véleményeket hallani. Mi is azt akarjuk, hogy olvashassátok a teszteket a The Crew-ról, azonban a játékot úgy építettük fel, hogy az csak valós környezetben, sok-sok ezer másik játékossal együtt adja a megfelelő élményt. Ezt pedig nem lehetne szimulálni egy külön, a sajtó számára felállított tesztkörnyezetben. Ezért a sajtó a megjelenés napján, mindenki mással egyidőben kapja meg a tesztpéldányokat, és onnantól kezdve nincs embargó." - szól a Ubisoft hivatalos sajtóközleménye.

Tehát alapvetően két dolog van:

1. Jófejnek kéne látnunk a Ubisoftot, mert nincs embargó egy játékra, ami már amúgy is megjelent.

2. Tudják, hogy fontosak a tesztek, és hogy sokan erre várnak, ugyanakkor ahhoz, hogy létrejöjjön a "sok-sok ezer játékos" segítségével a megfelelő környezet, annak a sok-sok ezer játékosnak tesztek nélkül kell megvennie a The Crew-t.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward