Shop menü

NEM LESZ NYITOTT VILÁGÚ A DIABLO 4, DE NAGY SZABADSÁGOT AD

Eltérhetünk majd a központilag kijelölt úttól.
Vaffler Dániel
Vaffler Dániel
Nem lesz nyitott világú a Diablo 4, de nagy szabadságot ad

A Diablo 4 direktora és a Blizzard vezetője, Rod Fergusson elárult néhány érdekességet a készülő játékkal kapcsolatban. Fergusson szerint a Diablo 4 nagyobb szabadságot ad majd a játékosoknak, de továbbra is fontos lesz a központi történeti szál.

"Azért veszélyes valamire ráírni nagybetűkkel, hogy open world, mert az emberek olyan játékokra gondolnak ettől, mint a Breath of the Wild, ami teljesen organikus, bárhova el lehet menni és bármit lehet csinálni. Mi alapvetően nem ezt szeretnénk. A történetünk engedi a nem teljesen lineáris haladást, de ettől még a történet markánsan jelen van, és van eleje, közepe és vége" - mondta Fergusson.

Ez a gyakorlatban azt jelenti Fergusson szerint, hogy egy ideig magára hagyhatjuk a sztorit, és csinálhatunk mindenféle mellékes dolgot, küldetéseket és egyéb érdekességeket. Azt is egyértelművé tette, hogy a "nyitott világ" felfedezése közben folyamatosan ellenségekbe fogunk ütközni, hiszen a világ minden része a harcra van kialakítva. Ez mondjuk nem akkora meglepetés egy Diablo-játéktól.

Fergusson azt is elárulta, hogy eredetileg nyitottabbnak tervezték a világot, rengeteg tennivalóval, de ebből vissza kellett venniük, mert már túl sok volt, és nem adott hozzá a játékélményhez.

Jelenlegi információink szerint a Diablo 4 jövő áprilisban jelenhet meg, és februárban indulhat egyfajta korai hozzáférés, amikor szélesebb rétegeknek teszik lehetővé a tesztelést. A játék jelenleg is tesztelés alatt áll, igaz, zárt módon: úgy tudni, hogy a Blizzard olyan arcokat hívott be, akik jelentős mennyiségű időt töltöttek el a Diablo 3 endgame tartalmaival az utóbbi időben.

A Blizzard nagy reményeket fűz a Diablo 4-hez, ami a harmadik rész sokat kritizált rajzfilmes stílusához képest visszatér a korábbi epizódok sötét hangulatához, és amihez tetemes mennyisé tartalmat terveznek a megjelenés után ingyenes és fizetős formában is.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére