Negyedterás 1.8"-es merevlemez a Samsungtól

Rácáfolt a Samsung arra a korábbi hírre, miszerint kiszállna az 1,8-as merevlemezek piacáról, méghozzá egészen tényszerűen: kibővítette az 1,8-as Spinpoint N sorozatát. A család új, N3U névre hallgató új tagja ebben a kategóriában elsőként valósította meg a 250GB-os kapacitást, két korongra osztva el az adatmennyiséget.

Negyedterás 1.8"-es merevlemez a Samsungtól

Rácáfolt a Samsung arra a korábbi hírre, miszerint kiszállna az 1,8-as merevlemezek piacáról, méghozzá egészen tényszerűen: kibővítette az 1,8"-es Spinpoint N sorozatát. A család új, N3U névre hallgató új tagja ebben a kategóriában elsőként valósította meg a 250GB-os kapacitást, két korongra osztva el az adatmennyiséget.

Így tehát már hordozható médialejátszók és netbookok számára is biztosíthatják az eddig csak a nagyobb, 2,5-ös formátummal elérhető tármennyiséget, viszont ahhoz képest 40%-kal alacsonyabb fogyasztással és egy bankkártyánál is kompaktabb fizikai méretekkel.

Újítás továbbá a hagyományos merevlemez-interfészekhez képest az is, hogy az N3U USB-s csatlakozással dolgozik, így külön híd közbeiktatása nélkül alkalmazható külső merevlemezként is. Belső alkalmazás esetén pedig fokozza a megbízhatóságot, mivel állítólag kevésbé fenyegeti a kábel kilazulásának veszélye.

Mindegyik Spinpoint 3.600RPM-mel pörög és 8MB gyorsítótárat használ. Az új negyedterás mellett természetesen továbbra is kaphatóak a kisebb, olcsóbb változatok is. Ez az új darab elvileg már a héten megérkezik a különböző gyártókhoz, akiknek a készülékeiben találkozhatunk majd vele, és ők $199-t fognak fizetni darabjáért. hogy önmagában mikor és mennyiért lesz kapható (ha egyáltalán), arról még nincs hír.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward