Shop menü

NAGY TERVEI VANNAK A HUAWEI-NEK A KÖVETKEZŐ P MODELLEKKEL

A Huawei Mate modellek szép sikerét követően a vállalat most még ambiciózusabbnak tűnik az elemzések alapján.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Nagy tervei vannak a Huawei-nek a következő P modellekkel

Az elmúlt hónapokban egyre többször lehet arról hallani, hogy a Huawei kezd visszatérni, és állítólag a cég éppen ezért már nagyobb célokat tűz ki. Ming-Chi Kuo, az ismert elemző beszélt arról, hogy az ellátási lánc szereplőitől származó információk alapján a cég arra számító, hogy jelentősen emelkedhetnk az eladásai. 

Augusztus legvégén mutatta be a Huawei a Mate 60 szériát, ami több érdekességet is tartogatott. A mobil pedig nemcsak technológiai szempontból lett figyelemreméltó, hanem az eladási számok alapján is. Többen arról kezdtek írni, hogy az elmúlt évek trendjével ellentétben, hirtelen sokkal több Mate modellt tudott a gyártó eladni. Október második felében olyan hírek jöttek, hogy a Mate 60 lekörözte az értékesítési volumen tekintetében az iPhone 15-öt hazai pályán. Erre egészen biztos, hogy előzetesen senki nem mert volna fogadni.

Galéria megnyitása

A jelek szerint a Huawei arra készül, hogy ez nem egyszeri siker, hanem innentől egyenes az út felfelé, és tovább növekedhetnek az eladásai. A TF International Securities elemzője úgy látja, hogy a vállalat arra készül, hogy az előző generációs P szériához képest az új P70 modellekből akár háromszor nagyobb mennyiségben adhat majd el. 

Ming-Chi Kuo belső információkra és ellátási lánctól származó adatokra alapozott előrejelzése szerint akár 15 milliós eladásra is esélyes lehet a Huawei P70 széria.

A vállalat a jelenlegi P60 modellekből nagyjából 4-5 millió darabot tudott eladni. Ha a 15 milliós “jóslat” nem is valósul meg, még akkor is óriási növekedésről beszélhetünk majd. Állítólag legrosszabb esetben is 10-12 milliós mennyiség mennyiség leszállítására készül a Huawei.

Galéria megnyitása

A korábbiaknál sokkal nagyobb mennyiségben rendelt be a cég például csúcsminőségű lencserendszereket a készülékek kamerarendszeréhez. A P sorozatnak a kiváló képalkotás a védjegye, és a P70 sorozat is ezzel igyekszik majd megnyerni a vásárlókat. Minden eddiginél jobb kamerarendszert fog a Huawei összeállítani. 

A P70 és a P70 Pro is jobb lesz például zoomolásban, távoli témák megörökítésekor, és ezúttal is jönni fog Art modell. Állítólag a világon először 1 colos szenzorral szerelt ultraszéles látószögű kamera is bevetésre kerül majd. Továbbá lesz olyan optika is, ami valódi üveg lencsetagot használ a megszokott műanyagok helyett. 

Galéria megnyitása

Valamikor 2024 első felében mutathatja be a Huawei a P70 szériát, és Kínában ez már akár a HarmonyOS Next operációs rendszerrel kerülhet a boltokba.

A P60 család nagyon jól sikerült, szokás szerint kiemelkedő fotós képességekkel látta meg a napvilágot, és egyéb erényei is voltak. De az eladásokat tekintve nem tudott különösebben nagyot villantani. A Huawei P70 azonban már felidézheti a cégnek a régi sikereket. Egykor a P sorozat volt a Huawei legkeresettebb szériája, mielőtt az amerikai szankciók keresztbe tettek a márkának. 

Soha nem adta fel a vállalat, és senki nem igazán bízott abban, hogy képes lesz fordítani a sorsán, de most úgy fest, hogy a hazai piacon ismételten meghatározó szereplővé válhat. Arra azonban még most sem igazán látunk esélyt, hogy globálisan is képes legyen felállni. Kína határain túl a Google és más amerikai vállalatok szolgáltatásai nélkül mindenképpen nehéz helyzetben van.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére