MS: Bluetooth-os billentyűzetek és egerek táblákhoz (is)

A frissülő Microsoft Touch Mouse mellett két új egér és két új billentyűzet is érkezik.

MS: Bluetooth-os billentyűzetek és egerek táblákhoz (is)

Az idei év októberében rengeteg olyan tábla kerülhet majd forgalomba, amelyekhez készül billentyűzetet is tartalmazó dokkoló egység. Mivel az esetek többségében ez az egység nem alaptartozék, hanem külön kell megvásárolni, így biztosak lehetünk benne, hogy több perifériagyártó kínálatában is jelen lesznek kifejezetten táblákhoz készített, dokkoló egységet helyettesítő megoldások.

Az egyik ilyen terméket pont a Microsoft kínálja, aki Surface tábláival maga is jelen lesz a táblák paicán. A Wedge Mobile Keyboard egy tetszetős billentyűzet, amely speciális tokkal érkezik: a flexibilis gumitokot, ami inkább billentyűvédő borításnak tekinthető, az adott tábla PC-hez állványként is lehet majd használni.

A két darab AAA elemmel, illetve akkumulátorral üzemelő billentyűzeten lesznek Windows 8-as gyorsgombok is – például a Charms Barhoz. Hasznos funkció, hogy a billentyűzet automatikusan kikapcsol majd, ahogy a védőborítást rátesszük, így hatékonyan spórol az akkumulátoridővel/elemidővel.

 

A tetszetős kiegészítő nem csak Windows 7, Windows 8 és Windows RT, hanem akár Mac OS X 10.6 alapú vagy újabb rendszerekhez is használható lesz, a Windows Vistával azonban nem lesz kompatibilis. A billentyűzet – ahogy az lenni szokott – ezúttal is Blutetooth segítségével kommunikál majd az adott táblával.

Az új billentyűzet mellett egy hasonló dizájnnal ellátott, rendkívül apró egér is érkezik, amely külön termékként lesz megvásárolható. A Bluetooth-os egér a Microsoft jól ismert BlueTrack technológiájára alapoz, így többféle felületen is hatékonyan lehet használni.

Az egyetlen AA elemmel üzemelő egér esetében is rendelkezésre áll energiatakarékossági funkció: amennyiben az egérhez párosított konfigurációt kikapcsoljuk, úgy a rágcsáló készenléti állapotra vált.

A két újdonság szállítása hamarosan megkezdődik. A Wedge Touch Mouse 19 900 forintba, a Wedge Mobile Keyboard pedig 22 990 forintba fog kerülni.

[bold]

Windows 8 támogatással bővül a Touch Mouse[/bold]

A Microsoft Touch Mouse névre keresztelt egere a Windows 8 megjelenése után frissülni fog, így a termék a Windows 8 új gesztusait is támogatni fogja. A friss funkciók driver frissítés formájában érkeznek és már azt is lehet tudni, hogy pontosan milyen gesztusvezérlési lehetőségekkel bővül a repertoár.

A megszokottak mellett lehetőség lesz két újjal váltani a megnyitott programok között: ehhez két ujjunkat az egéren tartva balra kell mozdítanunk. Amennyiben a Charms Bar-t szeretnénk megjeleníteni, úgy két ujjunkat az egéren tartva jobbra kell „söprő mozdulatot” tennünk velük. A szemantikus nagyítás funkció elérésére is van mód, ám ehhez a funkcióhoz már három ujjunkat kell használnunk. Ujjaink felfelé mozgatásával nagyíthatunk, lefelé mozgatásukkal pedig kicsinyíthetünk.

A Microsoft ígérete szerint az új funkciók a Windows 8 megjelenése után válnak elérhetővé.

Sculpt sorozatú billentyűzet és egér is érkezik

A Wedge sorozatú egér és billentyűzet mellett további két új periféria is bemutatkozott, amelyek már a Sculpt sorozatot erősítik.

Az első újdonság a Sculpt Touch Mouse nevet kapta. Akárcsak a Wedge sorozat darabjai, ez a termék is Bluetooth kapcsolaton keresztül kommunikál az adott számítogéppel. A görgőt lecserélték rajta egy érintőfelületre, ami ugyanazokra a funkciókra képes, csak egy kicsit másképp ugye. Az új egér BlueTrack alapú érzékelőt használ és Windows 7, Windows 8, illetve Windows RT operációs rendszerekkel kompatibilis.

Vele karöltve érkezik a Sculpt Mobile Keyboard is, amely ugyancsak Bluetooth alapon kapcsolódik az adott rendszerhez. Ez a modell nagyban hasonlít a Bluetooth Mobile Keyboard 5000-es modellhez, igaz, tavaly bemutatott társával ellentétben már Windows 8 specifikus gyorsbillentyűket is felvonultat. A Sculpt billentyűzet két darab AAA elemmel átlagos felhasználás mellett akár tíz hónapon át is képes üzemelni.

A két új Sculpt sorozatú periféria hamarosan elérhetővé válik kereskedelmi forgalomban, Az egér 13 990 forintba kerül majd, a billentyűzet várható ajánlott végfelhasználói ára azonban egyelőre ismeretlen.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward