Minimális mennyiségű javítással futott be a júliusi biztonsági frissítés

Most lényegében csak a biztonságra fókuszált a Google, és szerencsére így sem kellett sokat tenni.

Minimális mennyiségű javítással futott be a júliusi biztonsági frissítés

A nyár közepére is jutott biztonsági javítás az Android operációs rendszer számára. De elnézve a javítások mennyiségét, elképzelhető, hogy a szakemberek egy jelentős része szabadságra ment, ugyanis meglepően kevés hibát foltoz be a júliusi biztonsági csomag.

A javításcsomag a megszokott felépítéssel szolgál. Tehát a biztonsági foltok kettő részre vannak osztva, külön sorolja fel a Google azokat a dolgokat, amik magát az Androidot érintik, és külön azokat, melyek már csak kapcsolódóak, és például valamilyen komponenshez kötődnek. Plusz vannak még a Pixelekkel külön kapcsolatos javítások. A Google sokszor szokott a referencia modellek számára funkcionális javításokat is biztosítani, de ezúttal semmi ilyenről nem esett szó.

A 2020-07-01 biztonsági szinten belül csak hét hiba került bejegyzésre. Ezek viszont a rendszert, a médiakeretrendszert és a keretrendszert is érintik. És a hétből három kritikus sérülékenység volt, amit azért érdemes megjegyezni. Mindazonáltal a Google szerint senki nem tudta ezeket a sebezhetőségeket kihasználni, ami nyilván jó hír. Három hiba pedig csak az Android 10-et érintette, szóval csak a frissített és az új készülékeknél volt jelen.

Galéria megnyitása

Az Androidot nem közvetlenül érintő, 2020-07-05 biztonsági szint már azért több rést foltozott be, összesen 17 darabot. Ezeknek egy része a kernellel kapcsolatos, de a többi már más gyártóknak a különböző komponenseihez köthető. A Broadcom, a Qualcomm és a MediaTek is érintett néhány biztonsági hibában. Kritikus pedig itt csak négy biztonsági rés volt, melyek részben a Broadcom egy firmware-éhez, részben pedig a Qualcomm WLAN egységéhez köthetőek.

A Google külön a Pixelekkel kapcsolatosan is kiemelt néhány hibajavítást a mostani frissítés keretében. Összesen kilenc hiba van itt megemlítve, és ezek közül négy Qualcomm komponenssel kapcsolatos, öt pedig olyan, ami valamilyen Qualcomm-hoz közel álló egységhez köthető. A Pixelek biztonsági javításai közül kettő volt kritikus fontosságú, és ezek egyaránt a Wi-Fi-hez kapcsolódtak valamilyen formán. Részleteket a Google nem közölt, de azt elmondta, hogy visszaélésre utaló nyomot nem találtak.

Galéria megnyitása

Ahogy azt fentebb már elmondtuk, a Pixelek ezúttal funkcionális javítást nem kaptak, szóval a biztonsági foltokkal ki is merült a júliusi javítások pakkja. A vállalat közzétette azt a bejegyzést, ami a javítások listáját egyébként tartalmazná, de abban nincs említés semmilyen módosításról.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap