Megérkezett a Scythe új, Katana 4-es processzorhűtője

A Scythe nagysikerű, Katana névre keresztelt processzorhűtő családja egy új taggal bővült: megérkezett a negyedik generációs modell, amely sokban hasonlít elődjére, de néhány területen természetesen felülmúlja azt.

Megérkezett a Scythe új, Katana 4-es processzorhűtője

A Scythe nagysikerű, Katana névre keresztelt processzorhűtő családja egy új taggal bővült: megérkezett a negyedik generációs modell, amely sokban hasonlít elődjére, de néhány területen természetesen felülmúlja azt.

A negyedik generációs Katana processzorhűtő a család tagjaira jellemző dizájnt követi: a lamellák döntve foglalnak helyet a torony formátumú újdonságon, amely elődjéhez hasonlóan 143 milliméteres magassággal bír, így a legtöbb számítógépházba gond nélkül befér. A felépítés alapjait tekintve tehát nem változott, ám az alumínium hűtőborda tömböt továbbfejlesztették a vállalat mérnökei, így az újdonság – az új és modern alumínium lamella-struktúrának köszönhetően – elődjénél összességében jobb hűtőteljesítményt kínál.

További újítás, hogy a Katana 4 esetében második hűtőventilátor felszerelésére is van mód, így igény esetén növelhető a hűtőteljesítmény, de akár a zajszint csökkentésére is van mód – utóbbi esetben azonos feltételek mellett a rendelkezésre álló nagyobb légáram miatt csökkenthető a ventilátorok fordulatszáma, ami jótékonyan hat az üzemi zajszintre.

A Katana 4 gyári hűtőventilátora, a SlipStream 92 PWM típusú modell 92 milliméteres átmérővel bír, és ahogy az a nevéből már kiderült, PWM támogatással is rendelkezik. Utóbbinak köszönhetően a ventilátor a pillanatnyi terheléstől függően a percenkénti 300-as és 2500-as közötti fordulatszám-tartományban üzemel, így 12 és 95 köbméter közötti levegőmennyiség megmozgatására képes. Pillanatnyi fordulatszámtól függően 7,2 dB(A) és 31,07 dB(A) közötti zajszintet produkál a légkeverő.

A friss processzorhűtő 100 x 102,5 x 143 milliméteres mérettel rendelkezik, súlya pedig nem több, mint 480 gramm. A termékhez jár egy csomag hővezető paszta, valamint különböző rögzítő keretek is, amelyekkel Intel LGA-775/1155/1156/1366/2011, valamint AMD Socket 754/939/940/AM2/AM2+/AM3/AM3+ és FM1-es processzorfoglalatokra egyaránt felszerelhető. Az adott processzor által termelt hőt egy rézből készült, nikkelbevonattal ellátott talpazat veszi át, majd három darab, ugyancsak rézből készült hőcső továbbítja azt az alumínium lamellákhoz.

A Katana 4 mától kapható kereskedelmi forgalomban, ajánlott végfelhasználói ára pedig 21 euró.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward