Megérkezett a Scythe Grand Kama Cross 2

A japán Scythe elkészítette a népszerű, Grand Kama Cross névre keresztelt processzorhűtőjének utódját, amely nem túl meglepő módon a Grand Kama Cross 2 nevet kapta. Jó hír, hogy az új processzorhűtő mától már elérhető kereskedelmi forgalomban is.

Megérkezett a Scythe Grand Kama Cross 2

A Grand Kama Cross 2 esetében a vállalat mérnökei megtartották az elődre jellemző "X" alakú felépítést. Ez persze nem is csoda, hiszen a speciális hűtőtömb jóvoltából helytakarékosan, a processzorfoglalat körül elhelyezett komponensek egyidejű, hatékony hűtése mellett üzemelhet a Grand Kama Cross 2. A speciális felépítésnek köszönhetően a hűtőtömb meglehetősen kompakt, mégis nagy hőleadó felületet kínál, így az alaplapok és számítógépházak többségével tökéletesen kompatibilis.

Az új modell megtervezésénél a mérnökök szeme előtt több cél is lebegett: egyrészt olyan processzorhűtőt szerettek volna alkotni, ami elődjénél jobb hűtőteljesítményt kínál, másrészt az is fontos szempont volt, hogy a termék könnyen szerelhető legyen, és a legmodernebb processzorfoglalatokhoz is passzoljon. A célkitűzéseket a jelek szerint teljes mértékben sikerült elérni.

Annak érdekében, hogy a hűtőteljesítmény növekedjen, a Grand Kama Cross 2-re egy 140 milliméteres átmérőjű axiális Glide Stream ventilátor került. Ez a légkeverő 37,37 és 97,18 CFM közötti levegőmennyiség megmozgatására képes, zajszintje pedig 13 és 30,7 dB(A) között helyezkedik el.

A PWM támogatásnak köszönhetően az adott rendszer teljesen fokozatmentesen, 500 és 1300 RPM között változtathatja a légkeverő pillanatnyi fordulatszámát.

Az új ventilátor négy rezgéscsökkentő gumibetéttel érkezik, ventilátorlapátjain pedig speciális bemarások láthatóak, amelyek a zajszint csökkentésében játszanak szerepet.

A Grand Kama Cross 2 második kiadása az úgynevezett Push-Pin helyett immár csavar alapú rögzítő mechanizmust alkalmaz, amivel elsőként a Scythe Ashura processzorhűtőnél találkozhattunk. Ennek a módosításnak köszönhetően stabilabban, biztosabban rögzül a CPU hűtő az adott alaplapra, ami mindenképpen előny.

A processzorhűtő a négyzet alapú réz talpazatnak köszönhetően tetszőlegesen elforgatható, így a négy variáció közül mindig ki lehet választani a legideálisabbat - hasonlóra az előd esetében is volt lehetőség, ha Intel processzor hűtése volt a feladat. Az új processzorhűtő a H.P.M.S (Hyper Precision Mounting System) rögzítő rendszert is megkapta, amellyel az LGA-775/1150/1155/1156/1366/2011, illetve az AMD Socket AM2/AM2+/AM3/AM3+/FM1/FM2 processzorfoglalatokra egyaránt felszerelhető.

A csomag az összes szükséges szerelési anyagot tartalmazza, de ezeken kívül minőségi hővezető paszta is jár az újdonsághoz. A Grand Kama Cross 2 elődjéhez képest picivel alacsonyabb és picivel nehezebb lett: az újdonság 175,2 x 140 x 140 milliméteres mérettel és 760 grammos tömeggel büszkélkedik. Ez a Grand Kama Cross modellhez képest nagyjából 2 milliméteres magasságcsökkenést és 10 grammos súlynövekedést jelent.

A Scythe Grand Kama Cross 2 árát a gyártó 30,5 euróban határozta meg. Az újdonság már elérhető kereskedelmi forgalomban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward