Még nagyon az elején jár az Anthem megreformálása

Egy kicsit csapat kísérletezik különböző változtatásokkal.

Még nagyon az elején jár az Anthem megreformálása

Az Anthem megjelenését követő problémákat sokan és sokszor dokumentálták már, mire a BioWare is eljutott odáig, hogy a játékkal olyan alapvető problémák vannak, melyeket egyszerű javítások útján nem lehet megoldani. Éppen ezért nekiálltak, hogy fundamentálisan gondolják újra az anyagot, és előbb-utóbb kvázi rebootolják majd.

Most azonban kiderült, hogy ez a folyamat még közel sincsen annyira előrehaladott állapotban, mint azt gondolhattuk volna. Christian Dailey, aki egykor az Anthem vezető fejlesztője volt, most pedig a BioWare Austin csapatának nagyfőnök, egy új bejegyzésben osztott meg néhány részletet a közönséggel. Egyfelől örömteli tény, hogy a BioWare kommunikál, másfelől viszont nem tűnik úgy, hogy a megújulásból a közeli jövőben bármi is lenne.

Dailey elárulta, hogy egy viszonylag kicsi, 30 fős inkubációs csapatot állítottak fel, akik már elkezdték átnézni a fejlesztők különböző feltételezéseit, hipotéziseit azzal kapcsolatban, hogy milyen változtatásokra lesz szükség a játékdizájnban. Ez azt jelenti, hogy ténylegesen elkezdenek majd különböző prototípusokkal kísérletezni a játék azon részein, melyek nem működtek megfelelően - mintha csak egy fejlesztés legelején járnánk.

"Azt elárulhatom, hogy ez egy hosszabb folyamat lesz. A csapat pedig szándékosan kicsi, mert egyrészt így van időnk kísérletezni, másrészt pedig agilisabbak lehetünk, mint egy nagyobb brigáddal" - mondta a stúdióvezető.

Dailey elmondta, hogy a folyamat során a BioWare szeretne kifejezetten nyíltan és őszintén kommunikálni, de ennek az éremnek is két oldala van: "A valóságban tehát előfordulhat, hogy mutatunk valamit, ami ugyan nagyon jónak tűnik, mégsem kerül majd be a játékba. Vagy valami olyat mutatunk, amiről azt gondolhatják, hogy teljesen felesleges vele ennyi időt tölteni. De mivel jelenleg kísérletezés zajlik, ez teljesen rendben van. Mivel a rajongásotok és érdeklődésetek megtisztelő számunkra, szeretnénk a legátláthatóbb módon végigmenni a folyamaton".

A stúdióvezető hozzá tette, hogy a jövőben nem csak, hogy gyakrabban fognak blogposztokkal jelentkezni, de más módokon is igyekeznek majd kommunikálni: lehetnek majd véletlenszerű livestreamek, kérdezz-felelekek, vagy éppen csak posztolnak majd egy-egy új concept artot a közösségi médiában.

Mindez nem hangzik rosszul, csak éppen Chad Robertson, a BioWare élő szolgáltatásokért felelős vezetője nyolc hónappal ezelőtt jelentette be, hogy az Anthem fejezeteit törlik és szezonális frissítésekkel jelentkeznek csak, mindezt annak érdekében, hogy a BioWare a hosszabb távú, alapvető változtatásokra tudjon koncentrálni. Nyolc hónapot követően nem arra számítottunk, hogy még mindig csak egy kis csapat kezd el kísérletezni azzal kapcsolatban, hogy tulajdonképpen mi is az, ami rossz az Anthemben.

Ráadásul ezt követően a BioWare nagyfőnök Casey Hudson idén februárban közölte, hogy még a szezonális tartalmak sem fognak megérkezni, így most már aztán tényleg az Anthem újra-feltalálására koncentrálhat a BioWare. 

Ez már csak spekuláció a részemről, de nem lennék meglepődve azon, ha az eredeti tervek szerint tényleg a csapat nagy része a megújuláson dolgozott volna, mire rájöttek, hogy anélkül ez nem fog menni, hogy előtte egy kis csapat alaposan felderítse a fundamentális problémákat. Ennek alapján azt sem tartom kizártnak, hogy a csapat maradék részének valamilyen munkát kellett adni, így kerülhetett képbe a mostanában egyre többet pletykált Mass Effect Remaster.

De hamarosan valószínűleg minden kiderül.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap