Mass Effect Andromeda - az emberiség lesz az idegen

A BioWare által szétküldött új kérdőív szövegei szivárogtak ki, amiből megtudtunk néhány érdekes dolgot a játékkal kapcsolatban.

Mass Effect Andromeda - az emberiség lesz az idegen

A BioWare egy új kérdőívet szórt szét, melyben arra kíváncsiak, hogy a kitöltők milyen valószínűséggel vásárolnák meg a játékot az alábbi leírások alapján. Szerencsére ebből kiderül egy-két olyan dolog is, amiről korábban nem volt szó, így mindenképp érdemes szót ejteni róla.

"A Mass Effect: Andromeda a Tejútrendszertől távoli Adroméda galaxisba viszi el a játékosokat, ahol egy ellenséges területen kell majd megküzdenünk egy új otthonért. Itt mi vagyunk az idegenek, és egy mindenre elszánt bennszülött faj próbál megállítani minket." - kezdődik a szöveg, ami tehát nagyjából megerősíti azt, amit már korábban is sejtettünk: ezúttal nem mi védekezünk majd egy ránk rontó idegen faj ellen. Egy korábbi kérdőívből azt is megtudtuk, hogy az Androméda galaxisban két új idegen faj él: ezek közül a Remnant elvileg a kedvesebbik, a Khet pedig a gonoszabbik. Ugyanakkor azt is meg kell jegyezni, hogy a Tejútrendszerből több faj is velünk tart az Andromédába, így a krogan, a salarian, a turian, és az asari nép képviselői is.

A kérdőív következő része arról beszél, hogy a játékosok szabadon fedezhetnek majd fel egy bolygókkal teli, nyitott világú galaxist. A bolygókra leszállva pedig egy csapat vezetőjeként vehetünk majd részt "intenzív TPS-nézetű harcokban mély karakterfejlesztési és testreszabási rendszerekkel". Ez tehát megerősíteni látszik azt, hogy valóban szabadon vezethetjük majd a saját űrhajónkat a galaxisban, és szállhatunk le bolygókra. A BioWare célja vélhetően az, hogy ez az egész teljesen simán, minél kevesebb átmenettel menjen végbe.

"Ez az emberiség történetének következő fejezete, és a játékos döntései fogják meghatározni, hogy végül túléljük-e az Androméda galaxisban" - folytatódik a kérdőív, azt sugallva, hogy a döntéseinknek ezúttal is lesz következménye. Habár lássuk be, a BioWare hagyományos történetmesélését alapul véve nem valószínű, hogy az emberiség (teljesen) elbukhat, főleg mert vélhetően akarnak majd folytatásokat is.

"Egy hatalmas csata érlelődik, és Rád vár. Mindez egy galaxisnyi bolygó között bontakozik ki, ismeretlen lényekkel és fajokkal. Vedd elő a fegyvered, mert a harc nagyobb lesz, mint gondolnád. Nem csak a saját életedért küzdesz, hanem az emberiségért. Ez lesz a végső csata egy olyan helyért, amit végül talán mindannyian az otthonunknak nevezünk majd".

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward